1. Home
  2. Nieuws
  3. Informatiemanager bij Tio

Informatiemanager bij Tio

Hoe kun je met verzamelde data richting geven aan de kwaliteitszorg van Hogeschool Tio? Dat is één van de vragen waar informatiemanager Ewout Kanger zich mee bezig houdt. Een uitdagende en veelomvattende taak, waarbij er goed moet worden geluisterd naar de studenten, medewerkers en directie. Ewout: “We doen er alles aan om iedereen lekker te laten werken met onze software.”

Informatiestromen beheren

Als informatiemanager bij Tio richt Ewout Kanger zich op het specificeren en optimaliseren van informatiestromen binnen de organisatie. Ewout: “Ik houd me bezig met het beheren van informatievoorzieningen om bedrijfsprocessen te verbeteren, en stuur, als scrummaster, het softwareontwikkelteam van Tio aan.”

“In de praktijk betekent dat dat ik veel overleg met het softwareteam”, legt Ewout uit, die afwisselend op het hoofdkantoor in Utrecht en op de Hengelose vestiging werkt. “Maar ook dat ik processen beoordeel, met stakeholders praat, inkoopvoorstellen beoordeel, met de directie overleg, planningen bewaak, managementrapportages schrijf en systeemintegratievraagstukken bestudeer. Alles met de kwaliteitszorg van Tio als uitgangspunt. Het is heel afwisselend.”

Totaalbeeld van Tio

Het leuke aan zijn functie vindt Ewout dat hij vanuit zijn rol met alle processen binnen de organisatie te maken krijgt. “Dat is heel boeiend”, vertelt Ewout. “Werving en selectie, onderwijsprocessen, examinering, eLearning, administratie, noem maar op. Vanuit de softwareontwikkeling krijg je een heel breed beeld van wat er allemaal bij Tio gebeurt. En dat is onvoorstelbaar veel.”

Luisteren naar studenten

“Ook met studenten heb ik veel te maken”, gaat Ewout verder. Niet zo vreemd, want de studenten vormen een belangrijke gebruikersgroep van Tio’s informatievoorzieningen. “Het persoonlijke contact met ze is fijn; we luisteren goed. Zo is er twee keer per jaar een overleg met de studentenvertegenwoordigers. Heel inspirerend, omdat we dan goed meekrijgen wat er leeft onder de studenten en wat ze nodig hebben.”

“We hebben ook een studententestteam”, vertelt Ewout. “En in Hengelo, als we net iets nieuws hebben, loop ik gewoon de kantine binnen om studenten om hun mening te vragen. In die zin zitten we heel dicht op de studenten, om zo goed mogelijk aan hun wensen en behoeften te kunnen voldoen. Die korte lijntjes met de studenten vinden we heel belangrijk bij Tio.”

Fijne werksfeer op Tio

Werken voor Tio bevalt Ewout goed. Na ruim 15 jaar gaat hij nog iedere dag met plezier naar zijn werk. “De afwisseling is heel fijn en er is genoeg uitdaging. En de sfeer op de afdeling is top. Het team is hecht; ook buiten het werk hebben we contact.”

“De onderlinge samenwerking is uitstekend, maar ook de communicatie met andere afdelingen is prima. Dankzij de kleinschaligheid op Tio zijn de lijntjes kort. Iedereen heeft rechtstreekse communicatie met de eindgebruikers.” Ewout moet lachen. “Met de software engineers zit ik dus niet in een ivoren toren binnen Tio, allesbehalve. We doen er alles aan om iedereen lekker te laten werken met onze software.”

Volg Ewout op LinkedIn.

Lees meer over: hoofdkantoor, werken bij Tio