1. Home
  2. Nieuws
  3. 7 voordelen van lid worden van een studentenvereniging

7 voordelen van lid worden van een studentenvereniging

Is lid worden van een studentenvereniging dé manier om het maximale uit je studententijd te halen? Volgens veel studenten wel! Zo maak je vrienden voor het leven en is er altijd wel een gezellige borrel waarbij je kunt aansluiten. Maar er is méér. Benieuwd wat een studentenvereniging je allemaal op kan leveren en of het ook iets voor jou is? Wij zetten 7 voordelen op een rijtje.*

1. Je maakt vrienden voor het leven

Je aansluiten bij een studentenvereniging is misschien wel de makkelijkste manier om snel nieuwe mensen te leren kennen. Dankzij alle borrels, feestjes en andere activiteiten heb je binnen no time een nieuwe groep vrienden om je heen verzameld! En hoe meer jullie meemaken samen, hoe hechter jullie vriendschap wordt. Niet voor niets ontstaan er bij studentenverenigingen vaak vriendschappen voor het leven.

2. Je wordt uitgenodigd voor de tofste borrels en feestjes

Ben je eenmaal lid van een studentenvereniging, dan hoef je je nooit meer te vervelen. Zo organiseert Cognatio, de studentenvereniging van Hogeschool Tio, normaal gesproken op iedere Tio-vestiging regelmatig gezellige borrels en activiteiten. En als lid ben jij altijd als eerste op de hoogte van alle activiteiten. Zo hoef je nooit meer iets te missen!

3. Je leert je stad kennen

Ga je studeren en op kamers in een nieuwe stad, dan is het fijn om die stad gauw te leren kennen. Met een studentenvereniging is dat gelukkig een fluitje van een cent! Kroegentochten, borrels, etentjes in de stad… Doordat er zo veel wordt georganiseerd, ben jij in een mum van tijd op de hoogte van alle hotspots. Voordat je het weet, voel jij je helemaal thuis in je nieuwe home town.

4. Je werkt aan een waanzinnig netwerk

Dankzij een studentenvereniging kun je eenvoudig aan je netwerk werken: je leert zó veel nieuwe mensen kennen. En bij Cognatio heb je bovendien het voordeel dat je niet alleen verenigingsleden van je eigen vestiging leert kennen, maar óók van de andere Tio-vestigingen. Handig tijdens je studie, als je bijvoorbeeld op zoek bent naar een studentenkamer of stageplek, maar ook na je studie. Met een waardevol netwerk verhoog je namelijk je baankansen. 

5. Je verrijkt je studentenleven

Natuurlijk, tijdens je studententijd word je vooral geacht te studeren, maar deze periode uit je leven bestaat uit zo veel meer dan dat! Een studentenvereniging kan je helpen het maximale uit je studentenleven te halen. Massa’s nieuwe vrienden, onvergetelijke feestjes en héél veel toffe activiteiten zorgen voor de tijd van je leven. Op wintersport met je vrienden? Een iconisch jaarfeest in de Melkweg? Een chic gala? Bij Cognatio maak je het allemaal mee!

6. Je kunt een bestuursfunctie vervullen

Bestuursambities? Als je het leuk lijkt, kun je binnen jouw studentenvereniging een bestuursfunctie vervullen. Zo is Cognatio regelmatig op zoek naar nieuwe bestuursleden; voor zowel het landelijke bestuur als de vestigingsbesturen. Dat betekent toffe activiteiten voor je medestudenten organiseren en tegelijkertijd relevante ervaring opdoen, die ook nog eens goed staat op je cv. Win-win!

7. Je geeft je studie een boost

Vind je het moeilijk om gemotiveerd te blijven? Spreek dan met iemand van je vereniging af om regelmatig samen te gaan studeren. Op die manier kun je het nuttige met het aangename combineren. Leg de lesstof uit aan elkaar, wissel samenvattingen uit of overhoor elkaar. Heb je moeite met een bepaald vak? Dan is er altijd wel iemand binnen de vereniging die hier juist een kei in is en jou graag wil helpen. Dat komt je studie (én motivatie) zeker ten goede!