1. Home
  2. Nieuws
  3. Logistiek & transport bij Thor Shipping

Logistiek & transport bij Thor Shipping

Sales – Calvin van Wees volgt de opleiding Commercieel Business Management en loopt stage bij Thor Shipping en Transport BV. “Het is een onderneming waar ik veel kan leren en operationele kennis opdoe.”

“Thor Shipping en Transport BV is een bedrijf dat blijft groeien en alle kansen aanpakt. Het is een logisitieke onderneming die ook als reder opereert. Ze verzorgen wereldwijd transport over zee, via de weg en door de lucht. Daarnaast ondersteunt Thor Shipping klanten met transport, opslag en een efficiënt laad- en distributiesysteem. Om goed je werk te kunnen doen is het belangrijk dat je branchekennis hebt. Ook ondersteun ik een collega om mijn kennis verder te vergroten. Mijn collega regelt o.a. transport van containers en luchtvracht. Recent heb ik onze eigen schepen bezocht, ook ben ik met een collega in Antwerpen geweest om deze vestiging te leren kennen.”

Product in de markt zetten

Calvin houdt zich actief bezig met de verkoop van de nieuwe lijndienst. Drie van onze boten varen op Zweden. Voor mijn stageopdracht onderzoek ik hoe we deze lijndienst beter in de markt kunnen zetten en proberen de klandizie te vergroten. Hiervoor benader ik met name transporteurs. Omdat deze branche internationaal georiënteerd is voer ik veel gesprekken in het Engels of Duits. Verder ga ik met collega’s mee naar meetings, afspraken met klanten en sta ik op vakbeurzen. Onlangs hebben we als Thor Shipping geparticipeerd op een beurs in Antwerpen waar ook alle collega rederijen van over de hele wereld vertegenwoordigd waren. Het doel van deze beurs was in de eerste plaats de verkoop, maar ook het creëren van bekendheid en netwerken.”

Sales

Calvin vindt zijn stage een aanrader. “Ik verbreed hier mijn kennis, ik kom op veel verschillende internationale locaties en ik vind het verkopen interessant en uitdagend. Daarnaast kan ik de vakken internationale handel en verkoopcommunicatie die ik tijdens mijn opleiding heb gevolgd meteen in de praktijk toepassen.” Sales en verkoopkennis heeft Calvin ook opgedaan tijdens de praktijkopdracht voor inkoopmanagement. “Bij deze opdracht moesten we zelf een product verzinnen. Er moest nagedacht worden over de inkoop en over afspraken met een groothandel. Vervolgens moest ik kijken hoe ik mijn product ging ontwikkelen en heb ik een strategie geformuleerd.” Een toekomst in de businesswereld ziet hij wel zitten. “Ik twijfel nog of ik hierin verder wil studeren aan het hbo. Ik ben namelijk erg ondernemend en als er nu iets op mijn pad komt dan grijp ik dit meteen aan.”

Volg Calvin op LinkedIn.

Video: sales & logistiek stage