1. Home
  2. Nieuws
  3. Master in controlling - Controller bij Vattenfall

Master in controlling - Controller bij Vattenfall

Oud-student Ruben van Bavel ontdekte tijdens zijn studie aan Hogeschool Tio dat finance hem goed ligt. Daarom koos hij na Tio voor een master in controlling aan Nyenrode Business Universiteit en voor een baan als controller bij Vattenfall. Ruben hoopt zijn titel master of science in controlling volgend jaar achter zijn naam te mogen zetten. 

Ruben: “Ik ben van nature vrij goed met cijfers, daar kan ik iets mee. Ik vind het leuk om anderen te helpen met business vanuit een finance oogpunt. De adviserende rol die ik dan heb ligt me. Ik heb besloten om een master in controlling te gaan doen, omdat ik graag wil doorgroeien naar business unit controller en misschien zelfs register accountant.”

Cultuurverschillen

Vattenfall is een Zweeds energiebedrijf dat een aantal grote Nederlandse bedrijven, zoals Nuon, heeft overgenomen. Ruben: “Binnen de afdelingen heerst een open bedrijfscultuur, het is niet heel formeel. De cultuurverschillen binnen de organisatie beginnen langzaam te versmelten tot een Vattenfall-cultuur: een vlotte cultuur binnen een toch wel bureaucratische onderneming. ”

Van hbo naar wo

Ruben: “Op het hbo leer je theorieën, neem je stof tot je en werk je praktijkgericht. In het wo volg je voornamelijk hoorcolleges en schrijf je veel papers waarin je je kennis toepast. En papers lezen in plaats van boeken, dat is toch wel een andere manier van leren. Het niveauverschil valt wel mee, het is meer een andere manier van lesgeven.”

Werken en studeren

Het fulltime werken en tegelijkertijd studeren hakt er wel in bij Ruben. Volgend jaar hoopt hij zijn master af te ronden. “Mijn ambitie is om door te groeien naar business unit controller. Dan leg je verantwoording af aan de CEO, maar werk je toch in samenspraak met de unit waarin je werkt. Ik blijf graag in touch met hetgeen ik aan het controllen ben.”

Lees meer over: master