1. Home
  2. Nieuws
  3. Etiquette-expert Anne-Marie van Leggelo geeft masterclass

Etiquette: niet tuttig, maar nuttig

RTL Boulevard, Blauw Bloed én Tio: etiquette-expert Anne-Marie van Leggelo is regelmatig te zien op televisie met advies over etiquette en omgangsvormen. Ook de Tio-studenten kregen een masterclass over het nut van etiquette en het belang van een goede eerste indruk in het zakenleven.  

Netwerken en gunfactor 

Etiquette is meer dan ‘dames gaan voor’ of een deur open houden. Bij etiquette in het zakenleven ben je actief bezig met netwerken en je relaties onderhouden. “Etiquette is niet tuttig, maar nuttig. Door gedragsregels te kennen, kun je je mengen in alle lagen van de bevolking,” legt Anne-Marie uit. “Dan begrijp je mensen eerder, en heel belangrijk: dan krijg je de gunfactor.”  

Die gunfactor wordt bijvoorbeeld belangrijk wanneer je gaat solliciteren, door juiste omgangsvormen heb je een streepje voor bij gelijke kennis. Maar ook wanneer je met klanten ontvangt en een goede eerste indruk achterlaat. Na afloop van de studie zijn de studenten manager en zetten zij de toon binnen een bedrijf. 

Omgangsvormen 

Anne-Marie’s masterclass zit vol met praktische tips op het gebied van omgangsvormen, niet alleen in persoon, maar ook digitaal. Binnen hoeveel tijd beantwoord je een e-mail? En een Whatsapp-bericht? Hoe stap je elegant uit een groepsapp? En hoe zet je als manager de toon binnen een bedrijf?   

Met de tips van Anne-Marie gaan de studenten geïnspireerd hun eerste studiejaar in! 

Lees meer over: excellent, masterclass