1. Home
  2. Nieuws
  3. Bevlogen aan het werk op afdeling P&O

Elke dag bevlogen naar het werk

Medewerker Personeel en Organisatie Bastiaan Kreuning heeft een bijzonder enthousiast antwoord paraat op de vraag wie hij is en wat hij doet: “Ik ben iemand die bij een leuke organisatie werkt en iedere dag bevlogen naar zijn werk gaat.” Kreuning komt inderdaad elke ochtend goedgehumeurd het Utrechtse hoofdkantoor binnen.

Studie en stages

Na de havo volgde Kreuning een hbo-opleiding HRM aan Windesheim. “Ik heb direct de goede studie gekozen”, zegt hij erover. Zijn baan bij Tio is de eerste ‘echte’ baan na zijn studie. Hij solliciteerde niet lang na zijn afstuderen.
Tijdens zijn studie deed hij bij meerdere bedrijven werkervaring op dankzij stages. “Ik heb bij de Rabobank stage gelopen en bij Vervoersgroep Westemeijer. Mijn afstudeerstage volgde ik bij Sportbedrijf Deventer. Bij die laatste twee mocht ik na mijn stages een paar maanden op projectbasis blijven werken.”

Vol enthousiasme aan de slag

Zijn werk bij Tio bevalt de P&O’er zoals gezegd heel goed. Hij stort zich vol enthousiasme op zijn takenpakket. “Ik heb dan ook een motiverende leidinggevende en iedere dag heb ik nieuwe uitdagingen”, legt hij uit. “Geen dag is hetzelfde en dat is super.”

Het leukst vindt hij de vrijheid die hij naar eigen zeggen krijgt bij het uitvoeren van zijn werkzaamheden. “Ik ben redelijk vrij om te bepalen hoe ik mijn resultaten behaal.” Ook de cultuur bevalt hem goed. “Het contact met de managers en andere medewerkers is heel direct. De cultuur is niet al te formeel, zoals bijvoorbeeld het geval was bij de Rabobank.”

Ook over de werkplek is hij positief: “De werkomgeving van het hoofdkantoor kenmerkt zich door openheid en collegialiteit”, vindt Kreuning. “Doordat vrijwel alle stafmedewerkers binnen hetzelfde kantoor werken, kunnen we snel schakelen. Dat is fijn binnen een dynamische organisatie als Tio.”

Ambities

Kreuning staat aan het begin van zijn carrière en heeft dus nog wel wat ambities, voor Tio en voor zijn loopbaan in het algemeen. “Wat ik zou willen bereiken bij Tio is een volledige digitalisering van onder meer de personeelsdossiers en het HR-systeem. Ook wil ik helpen het personeel naar een hoger plan te tillen via de juiste opleidingen. In het algemeen wil ik eraan bijdragen dat de medewerkers bij Tio bevlogen zijn. Qua persoonlijke ontwikkeling zou ik een cursus willen volgen in HR-analytics en uiteindelijk wil ik HR-adviseur worden. Maar, eerst wil ik hier maar eens volledig tot mijn recht komen als medewerker. Ik reken erop dat ik me hier nog zeker drie jaar zal kunnen ontwikkelen.

Volg Bastiaan op LinkedIn.