1. Home
  2. Nieuws
  3. Tessa voelt zich als een vis in het water op afdeling P&O

“Er hangt een fijne werksfeer op Tio”

Als administratief medewerker op de afdeling Personeel & Organisatie is Tessa van der Wurf achter de schermen een belangrijke schakel. Ze houdt korte lijntjes met de docenten, studiecoaches, staf en directie van Hogeschool Tio en van die contactmomenten kan ze erg genieten. “Dat persoonlijke contact met iedereen binnen de organisatie is heel leuk.”

Gevarieerde werkzaamheden

Tessa is voornamelijk verantwoordelijk voor het administratieve gedeelte van de afdeling, vertelt ze. “Het verwerken van de instroom, doorstroom en uitstroom van medewerkers, ziekteverzuim, personeelsdossiers, dat soort zaken. Ook ben ik, samen met mijn collega’s, het aanspreekpunt voor het UWV en ArboNed. Daarnaast zijn er repeterende punten, zoals contractverlengingen, die eens in de zoveel tijd terugkomen. Dat zijn pieken waar we naartoe werken.”

Piekmomenten

“Hoewel ik veel vaste werkzaamheden heb, is elke dag anders. Het toewerken naar die pieken vind ik bijvoorbeeld echt heel leuk”, gaat Tessa enthousiast verder. “Met z’n allen werk je daar steeds weer naartoe. Naderhand kunt je er trots op terugkijken: dat hebben we samen toch maar mooi weer gedaan!”

Work hard, play hard

Tessa voelt zich als een vis in het water op de afdeling P&O. “We zijn allemaal harde werkers en zetten ons graag in om Tio te verbeteren. Regelmatig is het heel stil op de afdeling omdat iedereen zo hard aan het werk is.” Tessa moet lachen. “Maar tegelijkertijd is iedereen ook wel in voor een lolletje. Het is ontzettend gezellig op de afdeling en er hangt een hele fijne sfeer, ook onderling tussen de collega’s.”

Persoonlijk en kleinschalig

Maar ook het contact met collega’s buiten haar afdeling is goed, vertelt Tessa. De kleinschaligheid van Tio ervaart ze als positief. “Ik heb dagelijks contact met veel verschillende mensen binnen de organisatie; docenten, studiecoaches, medewerkers, staf en directie. Dat persoonlijke contact is heel leuk.”

Borrels en uitjes

“Werken voor Tio bevalt heel goed, ik vind het een hele leuke werkgever”, zegt Tessa tot slot. “Er worden regelmatig leuke dingen georganiseerd, zoals borrels, uitjes en activiteiten op het hoofdkantoor. En met de afdeling gaan we op vrijdagmiddag altijd naar de markt om iets lekkers te scoren. Daarnaast is er natuurlijk ieder jaar de Tio-jaardag, waar alle collega’s van alle vestigingen samenkomen. Gezellig om iedereen dan weer te zien!”

Volg Tessa op LinkedIn.

Lees meer over: hoofdkantoor, werken bij Tio