1. Home
  2. Nieuws
  3. Minor management development stage

Minor management development stage

Bram Kreté heeft in het derde jaar van zijn hbo-opleiding gekozen voor de minor management development stage. “Ik heb niet lang getwijfeld welke minor ik zou kiezen. Door de combinatie van theorie en praktijk kun je veel ervaring opdoen. Je leert tenslotte meer in de praktijk!”

Bram heeft gekozen voor de minor management development stage vanwege de grote praktische invulling van deze minor. Bram: “Ik volg één dag in de week vakken, hier worden onderwerpen als leidinggeven en managementstijlen behandeld. De overige dagen loop ik stage. Bram kon kiezen uit meerdere bedrijven om stage te lopen maar heeft uiteindelijk zijn keuze laten vallen op het bedrijf Food Inspiration. “Ik vond de mensen die voor deze organisatie werken erg enthousiast.”

Food Inspiration

Food Inspiration brengt elke drie weken een digitaal magazine uit en organiseert jaarlijks de Food Inspiration Days en de Food Inspiration Talent Day. Bram: “Ik houd me bezig met het organiseren van de Food Inspiration Talent Day. Tijdens deze dag krijgen studenten de kans om kennis te maken met grote bedrijven uit deze branche. De studenten worden zodoende geënthousiasmeerd om in de food service branche te gaan werken. Het is voor Bram tijdens deze stage belangrijk dat hij zich goed kan inleven. “Je moet je goed kunnen inleven in mensen en kunnen inspelen op de wensen en behoeftes van alle partners die betrokken zijn bij deze dag.” Bram houdt zich nog met veel andere taken bezig. Zo’n project bestaat uit tientallen kleinere projectjes en een groot doel: de dag zelf. Bram: “De follow-up bij het organiseren van evenementen is erg belangrijk. Je moet goed in de gaten houden of alles daadwerkelijk gebeurd is. Goede communicatie is hierbij van groot belang. Daarnaast heb ik ook veel gewerkt met social media. Ik hield hiervan bijvoorbeeld de statistieken bij. Toch leuk om te zien dat er in het begin weinig beweging in zat, maar door meer aandacht en hier goed mee bezig te zijn, is het bezoekersaantal vervijfvoudigd.“

Groot netwerk opbouwen

Voor studenten die in de toekomst de minor management development stage willen gaan volgen heeft Bram nog wel een tip. Bram: “Het is belangrijk dat je een bedrijf kiest dat bij je past. Je kunt je met deze stage onderscheiden en laten zien wat je kunt.” Bram is erg tevreden met zijn keuze voor Food Inspiration. Bram: “Food Inspiration is een klein en dynamisch bedrijf en ik krijg hier veel verantwoordelijkheden. Ik was onderdeel van het team en heb het idee dat ik echt wat toevoegt heb! Maar de meeste voldoening krijg je van de dag zelf die je hebt georganiseerd en van de reacties die je achteraf van de bedrijven krijgt.” Daarnaast heeft Bram door zijn stage bij Food Inspiration zijn netwerk goed kunnen uitbreiden. “Door mijn minor ben ik in contact gekomen met de managing director van Accor hotels waar ik mijn afstudeeropdracht doe.”

Een baan aan over gehouden

Bram gaat vanaf juli weer aan de slag bij Food Inspiration als projectmanager van de Food Inspiration Days. “Dit is mijn volgende uitdaging, die ik mede door deze minor heb gekregen en waar ik veel zin in heb.” In de toekomst zou Bram graag nog naar het buitenland willen. “Ook zou ik in de toekomst graag een eigen bedrijf starten. Ik zie wel welke uitdagingen op mijn pad komen.”

Volg Bram op LinkedIn.

Lees meer over: minor, stage