1. Home
  2. Nieuws
  3. Hotel- en Eventmanagement: een studie die ik zelf betaal

Hotel- en Eventmanagement: een studie die ik zelf betaal

Yannicke ter Brugge volgt de opleiding Hotel- en Eventmanagement. Ze betaalt deze opleiding deels zelf en een deel wordt gefinancierd door haar ouders. “Na een gesprek met een financieel specialist van Tio bleek dat het heel goed mogelijk is om de opleiding zelf te betalen. De opleiding bevalt me goed en ik loop nu een hele gave stage bij Silk pr, models en events.”

Yannicke ter BruggeYannicke: “Ik heb voor Tio één jaar een andere hbo-opleiding gedaan, een reguliere opleiding. Ik had hier college met maar liefst 400 medestudenten en wanneer je een vraag had kon je deze niet stellen. Ik had behoefte aan kleine klassen en persoonlijke begeleiding. Daarnaast wist ik nog niet precies wat ik in de toekomst wilde gaan doen. Ik had de droom om een bed & breakfast te beginnen, maar evenementen organiseren lijkt me ook leuk. Bij Tio krijg ik de kans om een studie te doen waarin deze aspecten gecombineerd worden en dat spreekt me aan.”

Zelf de opleiding financieren

Het collegegeld ligt bij een particuliere opleiding hoger dan bij een reguliere opleiding. Yannicke: “Dit wist ik en in eerste instantie was dit voor mij ook een reden om niet naar Tio te gaan. Mijn ouders konden het niet volledig financieren en ik zelf ook niet. Nadat een financieel adviseur van Tio mijn persoonlijke situatie bekeken had, bleek het juist heel goed mogelijk om Tio zelf te financieren. En met wat hulp van mijn ouders kon ik zelfs nog een stage in het buitenland financieren!”

Meteen aangenomen dankzij Tio

De opleiding Hotel- en Eventmanagement bevalt Yannicke goed. Yannicke: “De opleiding is erg breed. Daarnaast vind ik het een groot pluspunt dat theorie en praktijk goed gecombineerd worden. Yannicke verwacht dat ze met een diploma van Hogeschool Tio goede perspectieven op de arbeidsmarkt heeft. “Sterker nog, ik heb dit zelfs al ervaren. Toen ik bij mijn sollicitatie voor een horecabaan aangaf dat ik na de zomer aan Hogeschool Tio ging studeren, werd ik meteen aangenomen. Dit ondanks het feit dat ik nog geen ervaring in de horeca had.”

Stage bij de ‘modemeisjes’

Op dit moment loopt Yannicke stage bij Silk pr, events & models. Yannicke: “Het is een bedrijf dat zich richt op drie divisies: pr, evenementen en het boeken van modellen. De eigenaresse van het bedrijf, Tamara Elbaz, is o.a. bekend van het televisieprogramma ‘Modemeisjes met een missie’ en ze heeft dus een zeer uitgebreid netwerk! We organiseren verschillende evenementen, zoals high-end feesten, business fairs en een wellnessbeurs.”


Marketing en sales voor de Collection PRC

Yannicke: “Eigenaresse Tamara Elbaz is onlangs samen met mede-modemeisje Maria Tailor een kledinglijn gestart. Ze hebben de kledinglijn van de overleden ontwerper Percy Irasquin overgenomen en hun eigen lijn Collection PRC gelanceerd. Ik zit nu dus veel op de marketing- en salesafdeling voor het organiseren van de fotoshoots, modeshows en de lancering van de kledinglijn. Het is echt een topstage en ik vind het jammer dat deze binnenkort afgelopen is!” Yannicke heeft al een doel voor de toekomst. “Het lijkt me geweldig om een eigen evenementenbureau te starten, het liefst gericht op de organisatie van modeshows en fotoshoots. Maar werken op de marketing- en salesafdeling van een groot internationaal evenementenbureau lijkt me ook erg leuk!”

Volg Yannicke op LinkedIn