1. Home
 2. Nieuws
 3. Het belang van leren door doen

Het belang van leren door doen

Het belang van leren door doen is niet te onderschatten. Het is misschien wel de beste manier om je voor te bereiden op een succesvolle carrière. Net zoals fietsen, dat leer je ook niet uit een boekje. En hoe je de perfecte schoolslag maakt, leer je ook niet in een klaslokaal. Hieronder de zeven grootste voordelen van praktijkgericht onderwijs op een rij.

 1. Werkervaring opdoen
  Praktijkgericht onderwijs geeft je de kans om relevante werkervaring op te doen tijdens je studie. Bij Hogeschool Tio is circa 60% van alle studieprogramma's praktijkgericht; denk aan projecten, praktijkvakken, stages en studiereizen. Zo maak je snel kennis met bedrijven en het bedrijfsleven.
 2. Theorie in de praktijk brengen
  Bij Hogeschool Tio leer je de theorie in de praktijk te brengen. Tijdens projecten werk je aan realistische cases voor echte klanten. Zo ontdek je alle ins en outs van het toekomstige werkveld en leer je wat er eigenlijk bij komt kijken om bijv. een evenement te organiseren, een droomreis te ontwerpen of hoe je een goede salespitch houdt. Wist je dat bij de opleiding Hotel- en Eventmanagement de studenten de kans krijgen om zelf een hotel te runnen?
 3. Jezelf ontwikkelen
  Doordat je veel in projecten werkt, krijg je veel ruimte om je soft skills te ontwikkelen. Denk bijvoorbeeld aan teamwork, creatief denken, conflict oplossend denken en timemanagement. Die vaardigheden en competenties komen goed van pas in je dagelijkse werk.
 4. Je netwerk uitbreiden
  Tijdens stages, masterclasses, studiereizen of uitwisselingsprogramma's ontmoet je veel interessante mensen uit het werkveld. Denk aan ondernemers, docenten, werkgevers en (internationale) medestudenten. Een sterk netwerk doet wonderen voor je carrière.
 5. Kennismaken met het werkveld
  Door de projecten, studiereizen en stages ontdek je alle ins en outs van het werkveld. De praktijkervaring zorgt ervoor dat je bekend bent met vakjargon en dat je op de hoogte bent van alle actuele trends en ontwikkelingen in de branche.
 6. Profiteer van de kennis van de docent
  Bij Tio zijn alle docenten professionals met ruime ervaring in hun vakgebied. Daardoor weten ze wat er echt speelt in het veld. Zij dragen hun praktijkervaringen rechtstreeks over op de studenten. Doordat de docenten van Tio heel benaderbaar zijn, kun je bij hen terecht met allerlei praktische vragen, bijvoorbeeld over het starten van een eigen bedrijf.
 7. Voorbereiden op je toekomst
  Door praktijkgericht onderwijs ben je gefocust op de toekomst en bereid je je voor op je professionele carrière. De praktijklessen en projecten geeft je als student een beter beeld van hoe jij je toekomst ziet. Weten wat je wilt is een groot pluspunt voor zowel jezelf als je toekomstige werkgever. Zo ben je helemaal klaar voor een succesvolle carrière!
Lees meer over: praktijkonderwijs, tips