1. Home
  2. Nieuws
  3. Rolf Schrama geeft Masterclass

Rolf Schrama geeft Masterclass bij Tio Amsterdam

Waar een kleine man groot in kan zijn

Tijdens een boeiende masterclass deelde econoom en topsporter Rolf Schrama de lessen uit zijn leven met een beperking. Een inspirerend verhaal dat de studenten uitdaagde op een andere manier naar zichzelf te kijken en te bedenken hoe zij zelf in het leven stonden.

Rolf Schrama heeft tijdens zijn leven te maken gehad met vele uitdagingen. Al op jonge leeftijd stelde hij zichzelf ten doel om ‘groots’ te gaan leven. Hij doorliep de mavo en havo, volgde daarna de heao en werd hij uiteindelijk doctorandus in de economie.

Groots denken

Vanuit een chic kantoorpand aan de Amsterdamse grachten keek hij op een dag naar buiten en dacht: is dit leven eigenlijk wel zo groots? Op meeslepende wijze vertelde Rolf de studenten over hoe hij daarna op zoek ging naar zichzelf en hoe hij langzaam zijn handicap begon te accepteren. Vanaf dat moment was hij in staat om echt groots te gaan denken. Na zijn studie werkte hij voor MLP Private Finance, een financiële dienstverlener. Daarna zette hij in de VS een babykledinglijn op. Terug in Nederland werd hij projectmanager bij Achmea.

Zijn leven als topsporter

Rolfs sportleven begon in een zeilboot. Na een jaar had hij het roer in handen en schreef zich in voor een paralympische talentendag. Rolf debuteerde als zeiler op de Delta Lloyd Regatta in een eenmansboot, daarna stapte hij over op een tweemansboot. Uiteindelijk kwam hij uit op de Paralympische Spelen in Rio. Rolf is nu een boek aan het schrijven over zijn eigen leven.

Geloven in jezelf

Rolfs verhaal ging verder dan motiveren. Hij liet de studenten zien dat doorzettingsvermogen, doelen stellen en kunnen falen en leren écht verschil kunnen maken om je dromen te bereiken. Enkele reacties van de studenten: aangrijpend verhaal, leerzaam, inspirerend om overal kansen in te zien, emotioneel, motiverend om niet in problemen te denken maar in oplossingen, en: dit verhaal geeft echt een kick om door te gaan en te genieten van wat je hebt!