1. Home
  2. Nieuws
  3. Masterclass met meesterkok Rudolph van Veen

Masterclass met meesterkok Rudolph van Veen

Studenten zijn enthousiast: “Dit is de leukste masterclass ooit”

Eigenlijk iedereen kent Rudolph van Veen wel; vroeger met zijn blauwe haren, zijn tijd bij Life & Cooking of van 24Kitchen. Maar wisten jullie dat Rudolph altijd fan was van Cas Spijkers? En dat hij met aanstootgevende taarten in de media kwam?

Een taart geeft z’n gelaagdheid bloot als je ‘m aansnijdt

Service verlenen is ons vak. Daarom nam Rudolph zich altijd voor er voor de volle 100% voor te gaan en het vlees altijd in driedubbel boter te bakken. Ambitie te over. Op 12-jarige leeftijd maakt Rudolph al warm- en koudbuffetten op bestelling.

Ambitie en doorzettingsvermogen

Zijn drijfveer? Voor Cas Spijkers werken. Zijn voorbeeld. Na heel veel sollicitatiebrieven en afwijzingen vraagt Rudolph zijn leraar in Zwitserland of hij kan regelen dat Rudolph Cas een hand mag geven. De leraar houdt zijn woord en Rudolph gaat naar Oisterwijk voor een Meet & Greet met Cas Spijkers. Ambitieus en brutaal als hij is vraagt hij de grote meester of hij daar kan komen werken. Maar helaas, er was een wachtrij van 8 jaar. “Dan moet ik maar bij u blijven slapen”, zegt Rudolph. Hij had namelijk zijn ouders gezegd niet eerder thuis te komen voordat hij was aangenomen.
Een paar weken later gaat hij aan de slag bij Restaurant de Zwaan van Cas Spijker in Oisterwijk.

Meester Patissier en Life & Cooking

Rudolph werd op zijn 27e Meesterkok, een 3-daags examen ging eraan vooraf. Nog steeds de jongste die deze titel heeft gehaald. En zo’n 10 jaar geleden ging hij ook op voor Meesterpatissier, je moet je natuurlijk wel blijven verbeteren.

Hij kwam in de media met aanstootgevende taarten en daardoor in contact met Carlo en Irene. Zij waren gestopt met Telekids en zochten voor een nieuw programma een kok. 9 jaar heeft hij met hen samengewerkt.

Dessert tijdens de Oscars

Hij vertelt Carlo en Irene dat hij tijdens de Oscaruitreiking in 2005 het dessert zal verzorgen. Hoe cool is dat! Nu nog even regelen dat het ook echt gaat gebeuren. Hij weet dat hij hiervoor bij Wolfgang Puck, de chefkok van de Oscars, moet zijn. Hij bezoekt Wolfgang in Los Angeles, reserveert een tafeltje en geeft aan dat hij Wolfgang graag zou spreken. Het is tegen sluitingstijd, hij is de laatste in het restaurant. Wolfgang is al naar huis. Maar de aanhouder wint, dus voor de volgende dag reserveert Rudolph weer een tafeltje. Na drie keer dineren staat Wolfgang Puck aan zijn tafeltje. Rudolph vraagt of hij het dessert tijdens de Oscars mag verzorgen. Helaas heeft Wolfgang al een hoofd patissier, hij roept haar er wel even bij. Wat blijkt, Rudolph en de dame kennen elkaar van een wedstrijd en ze was enorm onder de indruk. Wolfgang Puck is om en Rudolph mag het dessert verzorgen!

Tips

Lees meer over: excellent, gastcollege, masterclass