Salescertificaat bij je diploma

Studenten hbo Commerciële Economie & Ondernemerschap en mbo Commercieel Business Management krijgen vanaf nu een extra kenniscertificaat bij hun diploma: de opleidingen zijn namelijk officieel SMA-geaccrediteerd!

Opleidingen van goede kwaliteit

De Sales Management Association (SMA), de vakvereniging van salesprofessionals, accrediteert opleidingen met Commercie als hoofdvak. Eiso Bleeker, Directeur SMA: “Het accrediteren van een opleiding betekent een vorm van kwaliteitsborging waarbij de opleiding wordt onderzocht en wordt gemeten aan vastgestelde eisen.” Wordt een SMA-certificaat toegekend, dan betekent dat dat de opleiding van goede kwaliteit is.

Wie krijgt welk certificaat?

In de praktijk betekent deze accreditatie dat de studenten van de hieronder genoemde opleidingen voortaan een salescertificaat krijgen bij hun diploma:

Commissie onder de indruk

De commissie is onder de indruk van Tio’s onderwijssysteem van ontwikkeling en evaluatie. Tio is met vlag en wimpel geslaagd, en er was geen enkele discussie over het toekennen van de erkenning, aldus de commissie. Eiso Bleeker: “Jullie kunnen met recht trots zijn, alles zit goed in elkaar!” Ook beoordeelt de commissie de betrokkenheid van het werkveld via het alumnibeleid en de werkveldadviescommissie als heel positief. De commissie herkent in beide opleidingen een duidelijke salesleerlijn waarin zowel kennis als vaardigheden aan bod komen.

Lees meer over: excellent, hbo in 3 jaar, sales