1. Home
  2. Nieuws
  3. Salesstage bij Grand Hotel Huis ter Duin

Salesstage bij Grand Hotel Huis ter Duin

Selwin Dekkers, student Hotel- en Event Management, loopt stage bij Grand Hotel Huis ter Duin. Niet alleen op zijn stageplek is hij trots, maar ook op het feit dat hij aan de beste hotelschool van Nederland studeert. “Wie wil dat nu niet? Aan wie ik me ook voorstel, ik krijg altijd te horen: “Zit je op Tio? Dan ben je serieus bezig met je toekomst!” Dat is natuurlijk erg leuk.”

Een echt familiebedrijf

“Ik loop stage bij Grand Hotel Huis ter Duin. Dat het een familiebedrijf is, was voor mij van belang bij het maken van deze keuze. Het management van het hotel wordt dagelijks geleid door de familie, dit zie ik als een groot voordeel. Eigenlijk zou je de manier van communicatie wel kunnen vergelijken met Tio. De lijnen zijn kort. Wanneer je een vraagt hebt, wordt er snel geschakeld, zodat het direct opgelost kan worden. Dit zie je lang niet overal!”

Snel handelen = business

“Ik wist eigenlijk al vrij snel dat ik een salesstage wilde gaan lopen. Mijn studiecoach stelde Huis ter Duin voor. Veel studenten hebben hier met veel plezier stage gelopen, mede hierdoor heb ik voor dit hotel gekozen. Ook bij de salesafdeling wordt snel gehandeld. Een aanvraag van een bedrijf wordt zo snel mogelijk in behandeling genomen en binnen twee uur ligt er een voorstel voor het bedrijf. Business en nog eens business in de hotelwereld. Want zodra er niet snel genoeg gehandeld wordt, gaat het bedrijf naar een ander hotel. Binnen Huis ter Duin werken we dan ook in een team van vier om zo snel mogelijk alles te kunnen versturen.”

Goed luisteren is het sleutelwoord

“Tijdens mijn stage mag ik mee naar afspraken. Mijn beide stagebegeleiders zijn Sales Director. Ik vind het erg interessant om te zien op welke manier zij het hotel verkopen met al hun ervaring. Door goed te luisteren en op het juiste moment iets te zeggen, kun je goed inspelen op de wensen van de klant. De belangrijkste taken tijdens mijn stage zijn het maken van offertes, sales calls, overdrachten maken en de dagelijkse saleswerkzaamheden. Het belangrijkste dat ik heb geleerd is het plannen en verwerken van offertes. Door goed te passen en te meten en door goed te overleggen kan je veel bereiken bij hotel Huis ter Duin.”

Bedrijven weten wat ze aan je hebben

“Ik heb voor Hotel- en Eventmanagement de middelbare hotelschool gedaan en ik vind het erg fijn dat ik bij Tio in twee jaar mijn bachelor diploma kan halen. Ik heb voor Tio gekozen, omdat de motivatie van alle studenten en de goede docenten mij erg aanspreekt. Als je slaagt bij Tio, dan is je diploma echt iets waard en weten de bedrijven wat ze aan je hebben. Ik zou na mijn studie graag nog een master willen volgen. Of ik wil een traineeship gaan volgen in een hotel in Los Angeles.”

Volg Selwin op LinkedIn.

Lees meer over: stage