1. Home
  2. Nieuws
  3. Stage in coronatijd

Virtuele vrijdagmiddagborrel is ook gezellig!

Voor haar stage bij Deloitte organiseerde Tio-studente Annoek van Bentem vanuit twee schitterende kantoorpanden toffe recruitmentevents. Dat was vóór coronatijd. Nu werkt ze vanuit huis, in haar eentje, waar ze juist events moet annuleren. Maar de ambitieuze Annoek is niet voor één gat te vangen. Annoek: “Het zorgt voor een extra uitdaging.”

Recruitment- & eventstage bij Deloitte

Deloitte is één van Nederlands grootste aanbieders van professionele dienstverlening op het gebied van accountancy, belastingadvies, consultancy, risk advisering en financiële advisering. “Binnen de afdeling Team Talent Acquisition ben ik samen met een collega verantwoordelijk voor de organisatie van alle recruitmentevenementen”, vertelt Annoek. “Deze events zijn erop gericht om studenten en starters te informeren en enthousiasmeren over werken bij Deloitte.”

Recruitmentevents van a tot z

“De events variëren van een inhousedag voor tien studenten tot de Deloitte Students Hockey Trophy voor duizend studenten”, gaat Annoek enthousiast verder. “Bij dit hockeytoernooi ben ik verantwoordelijk voor de inschrijvingen en het contact met alle teams, en voor andere events doe ik onder andere het contact met (externe) locaties omtrent de reservering, zaalopstelling, catering en overige benodigdheden. En natuurlijk ben ik ook geregeld op de events zelf aanwezig!”

Inspirerende werkomgeving

Bij Deloitte voelt Annoek zich als een vis in het water, vertelt ze. “Supergaaf vind ik het hier! Ik ben direct opgenomen in het team, word goed begeleid en krijg veel zelfstandige taken. Het leuke aan een stage bij Deloitte vind ik dat iedereen je stimuleert het beste uit jezelf te halen. En naast het inhoudelijke aspect is er ook ruimte voor plezier, zoals bij de vrijdagmiddagborrel.”

Thuiswerken door corona

Ook voor Annoek hebben alle coronamaatregelen gevolgen. “Voor de coronacrisis was Deloitte al heel flexibel. Zo mocht ik zelf bepalen in welke kantoor ik gedurende de week werkte en beschikte ik over de mogelijkheid om thuis te werken met mijn Deloitte-laptop. Maar nu werk ik, net als iedereen, helemaal vanuit huis. Veel events tot 1 juni moeten we annuleren, jammer natuurlijk, maar het zorgt wel voor een extra uitdaging. Ik ben daarnaast bezig met het in kaart brengen van de kosten en het treffen van voorbereidingen voor het nieuwe seizoen. Het annuleren van events komt normaal gesproken niet zomaar op je pad.”

Virtuele vrijdagmiddagborrel

En het thuiswerken heeft nog meer voordelen. “Thuiswerken heeft ervoor gezorgd dat ik zelfstandiger te werk ga. Verder is het proces van werken, op de vele online meetings na, weinig veranderd. Hoewel ik het real life contact met mijn collega’s wel mis, zijn er initiatieven om het teamgevoel te behouden. Natuurlijk staat ook de virtuele vrijdagmiddagborrel via Zoom als vaste afspraak in de agenda!”

Tio kleinschalig en persoonlijk

Annoek studeert Hotel- en Eventmanagement aan Hogeschool Tio. “De studie bevalt heel goed. De gastvrijheidsbranche en het contact met andere personen heeft mij altijd al geïnteresseerd. Tio is kleinschalig en persoonlijk. Daarnaast komen de docenten uit de praktijk, waardoor de theorie aan persoonlijke verhalen wordt gekoppeld. Dit maakt het natuurlijk extra interessant!”

Nóg meer praktijkervaring opdoen

Annoek koos deze 20 weken durende (extra) stage als onderdeel van een minor, vertelt ze tot slot. “Zelf ben ik heel blij met deze mogelijkheid van Tio om met deze extra stage mijn studie meer richting te geven. Stage bij Deloitte was een hele bewuste keuze; het is een internationaal bedrijf dat te gekke uitdagingen op het gebied van events biedt. En wie wil er nou niet in zo’n groot, internationaal bedrijf met 5.500 medewerkers in Nederland werkzaam zijn?!”

Volg Annoek op LinkedIn. 

We hebben Annoek gevraagd hoe zij haar hogeschool en opleiding beoordeelt:
  • Hoe beoordeel je je opleiding? Goed
  • Hoe beoordeel je Tio? Goed