1. Home
  2. Nieuws
  3. Volop stages bij 5-sterrenhotel Hilton Rotterdam

Volop stages bij 5-sterrenhotel Hilton Rotterdam

Studenten die graag werkervaring willen opdoen in een luxe 5-sterrenhotel midden in een bruisende wereldstad, zijn bij Hilton Rotterdam aan het juiste adres. Het tophotel biedt stages voor ambitieuze studenten die graag veel willen leren. Human resources coordinator Céline van Oers: “Er is bij ons veel ruimte voor persoonlijke ontwikkeling én er zijn mogelijkheden om ook na je stage door te groeien.”

Stages in alle richtingen

Bij Hilton Rotterdam kunnen Tio-studenten van praktisch alle opleidingen voor een stage terecht. “Front office, food & beverage, human resources, sales & marketing en sinds kort ook op de afdeling rooms division; op alle afdelingen hebben we stageplekken”, vertelt Céline. “We hebben zowel ‘praktische’ stages, waarbij studenten op de afdelingen mogen meelopen en het hotel leren kennen, als managementstages, waarbij studenten echt op supervisorniveau gaan handelen.”

Ruimte voor groei

“Stagiaires kunnen bij ons veel leren. Alle nieuwe stagiaires bieden we een trainingsprogramma om Hilton beter te leren kennen en kennis te maken met de procedures in het hotel”, legt Céline uit. “Daarnaast verzorgen we ook trainingen on the job, dus echt op de werkplek. Voor groei en persoonlijke ontwikkeling is veel ruimte.”

“Hoe meer zelfstandigheid en initiatief de stagiaires tonen, hoe meer verantwoordelijkheden ze krijgen”, gaat Céline verder. “Als we denken dat de studenten het aankunnen, mogen ze zelfs opdrachten op managementniveau meepakken. Anderzijds helpen we studenten ook als ze ergens moeite mee hebben; we bieden ze alle hulp om zich verder te kunnen ontwikkelen.”

Goede indruk van Tio-studenten

Samen met twee collega’s was Céline dit jaar ook op het Career Event van Tio. “We hebben veel studenten gesproken; leuk om te zien dat sommigen zich echt goed hadden voorbereid. Onze indruk van de Tio-studenten was positief: ze wisten wat ze wilden, kwamen zelfstandig en professioneel over en zagen er netjes uit. We hebben hele interessante gesprekken gehad. Het was ook goed georganiseerd allemaal; echt een superdag.”

Doorgroeimogelijkheden

Stagiaires worden bij Hilton Rotterdam echt opgenomen in het team, vertelt Céline. “Ik heb zelf ook stage gelopen voor Hilton, zowel in Londen als Rotterdam, dus ik weet uit eigen ervaring hoe het is. Je bent als stagiaire echt onderdeel van het team en er heerst een soort familiegevoel; een hele prettige en positieve sfeer”, vertelt Céline tot slot. “Daarnaast krijgen stagiaires goede trainingen en zijn er zeker mogelijkheden om ook na je stage door te groeien.”

Interesse in een stage bij Hilton Rotterdam? Kijk op jobs.hilton.com, informeer telefonisch naar de mogelijkheden (+31 10 710 8000) of neem contact op met human recources coordinator Céline van Oers. Daarnaast wordt ieder jaar in oktober het Hilton Connect Event georganiseerd, waar studenten en afgestudeerden zich kunnen laten informeren over werken of stage lopen bij Hilton. 

Lees meer over: hotelmanagement, stage