1. Home
  2. Nieuws
  3. Stages van Tio-studenten

Tio-studenten lopen stage over de hele wereld

Ben jij benieuwd waar je allemaal stage zou kunnen lopen? Lees hieronder de verhalen van Tio-studenten. De studenten lopen stage over heel de wereld, van Amsterdam en Scheveningen tot Curaçao! 

Dean - Londen

Dean, student van de Engelstalige variant van International Business Management, loopt stage in het mooie Londen. In zijn vrije tijd bezocht hij het Emirates Stadium om Arsenal te zien spelen. "I am an immense football fan and I try to see as many matches as possible." Stage in Londen

Nanne - Sneek

Eventstudent Nanne loopt stage bij de Koninklijke Watersportvereniging Sneek en is medeverantwoordelijk voor het organiseren van de Sneekweek. Naast de Sneekweek zet Nanne zich ook in bij de Schuttevaer race en de komende zeil WK’s 2.4 MR en Yngling.

Lees het artikel over Nanne

Luka - Utrecht

Luka, studente Hotel- en Eventmanagement, loopt stage bij FC Utrecht. Luka: "Als assistent-projectleider en houd ik me bezig met de hele organisatie rondom het EK voetbal voor vrouwen. Ik ben zo blij dat ik deze kans heb gekregen."

Lees het hele verhaal van Luka

Lex - Tanzania

Lex, student toerisme, heeft gekozen voor een unieke en pittige stage, omdat hij houdt van een uitdaging. "Ik ben deze zomer stage gaan lopen bij Tanzania Specialist, een bedrijfje dan pas sinds deze zomer safari's en strandvakanties aanbiedt naar Tanzania." Stage bij een aanbieder van vakanties naar Tanzania

Priscilla - Costa Rica

Priscilla, studente International Business Management, loopt stage bij Hotel Dos Palmas in Costa Rica, op haar vrije dagen probeert ze zoveel mogelijk van de natuur buiten de stad te genieten: "Deze foto is genomen boven op de berg Chirripó, de hoogste berg van Costa Rica, waar ik een prachtige zonsopgang heb gezien".

Stage lopen op Costa Rica

Angel - Apeldoorn 

Studente Internationaal Toeristisch Management Angel loopt stage in Apeldoorn bij Bookunited, een overkoepelende organisatie die zich bezig houdt met het online vermarkten van producten en reizen voor verschillende merken en partners, waar ze vanaf het kantoor een erg mooi uitzicht heeft. Aldus Angel: "The sky is the limit, ook hier in Nederland".

Stage bij Bookunited in Apeldoorn met een geweldig uitzicht

Kristy en Lotte - Bali

Toerisme-studenten Kristy en Lotte lopen stage bij het bedrijf Panorama Destination op Bali waar ze werkzaamheden voor Tui en Kras mogen uitvoeren. Tijdens hun vrije tijd heeft Tio-studente Monique die stage loopt bij een evenementenbureau in Kuala Lumpur haar vriendinnen opgezocht om samen het eiland te verkennen.

Pleuni - Aruba

Pleuni, studente Hotelmanagement bij Tio, heeft stage gelopen op Aruba. "Een ontzettende mooie periode. Mooie plekken, maar ook hard werken om op die mooie plekken te komen. Ik heb een ontzettende leuke tijd gehad en kijk er met alle liefde graag op terug. De lieve mensen die ik heb ontmoet hier op Aruba in Marriott Surf club zijn de beste geweest. Ook mede dankzij hen heb ik een geweldige tijd achter de rug."

Stage lopen op het mooie Aruba

Veerle - Thailand

Studente Hotel- en Eventmanagement Veerle loopt stage in hotel The Slate Phuket in Thailand. Veerle: "Ik sta achter de receptie dus ik geef gasten een welkomstdrankje, koude handdoek en een bloem. De kennis van de vakken Techniek Hotel, Hotel Concepts en Techniek Restaurant komen mij goed van pas, de begrippen gebruik ik tijdens mijn stage. Verder is het hotel zo prachtig! De gasten vind ik heel erg leuk en de mensen waarmee ik werk zijn heel erg aardig en gezellig."

Sophie - Amstelveen

Studente Commerciële Economie en Ondernemerschap Sophie is webshopstagiaire bij Skin Cosmetics. Ze wilde graag stage lopen bij een bedrijf gerelateerd aan cosmetica, mode of social media. "Skins heeft dat eigenlijk allemaal! Het is mijn werk én mijn hobby.” 

Lees het hele verhaal van Sophie

Ruby - Oostenrijk

Ruby, studeert Hotel- en Eventmanagement en loopt nu stage in hotel Brixem im Thale in Oostenrijk. Naast het harde werken geniet ze ook van alle bezienswaardigheden die dit prachtige land te bieden heeft. "Tijdens het bezoek van mijn vriend hebben we een geweldig uitstapje gemaakt naar nationaal park grossglockner, waar de hoogste berg van de alpen te vinden is: Grossglockner op 3.798 m hoogte. Ook hebben we een uitstapje gemaakt naar de hoogste waterval van Europa, de Krimmler Wasserfälle, met een hoogte van 380 m. Al met al, onvergetelijke herinneringen!"

Julia - Amsterdam

Julia, studente Hotel- en Eventmanagement, heeft tijdens haar stage een baan aangeboden gekregen voor als ze is afgestudeerd.  "Ik heb dus gewoon al een baan als ik klaar ben met mijn studie, leuk toch". Julia loopt stage bij Huize Frankendael, waar ze een echte all-round horecastage mag beleven. 

Stage bij Huize Frankendael

Guusje - Santpoort

Hotelmanagementstudente Guusje loopt stage bij Landgoed Duin & Kruidberg. Ze heeft eerst 7 weken bij de Front Office stage heeft gelopen, nu mag ze gaan helpen in Brasserie DenK: "Stilzitten was toch niet zo mijn ding, we gaan nog even een paar weken knallen!"

Stage bij Landgoed Duin & Kruidberg

Morgann - Malta

Morgann, die de Engelse hotelschoolopleiding volgt, loopt stage op Malta in het 5-sterren hotel Corinthia Hotel St. George's Bay. Maud: "Ik zit samen met de marketingmanager en doe allerlei verschillende taken, zo maak je echt mee hoe het is om in een 5-sterren hotel te werken. Gezellig met nog een paar andere Tio-studenten vermaken wij ons prima op Malta: feesten, zonnen en het eiland verkennen!"

Stage lopen op Malta

Maud - Bali

Maud Jacobs did her internship in Bali and shows us a part of her life there: visiting rooftop bars with her colleague, exploring the island with other Tio students and visiting the beautiful beach at Gili Air.

Internship in Bali

Aito - Gent

Aito, student International Business Management, liep stage in Gent bij Direct Result Marketing. "Ik heb hier achter de schermen het management ondersteund met de dagelijkse gang van zaken, ook ben ik zelf een paar keer met teams meegegaan om daadwerkelijk te werven." Onderstaande foto laat Gentse vrolijkheid zien, the world needs more bubbles!

Stage bij marketingbureau in Gent

Floris - Los Angeles

Floris, student Internationaal Toeristisch Management, loopt stage in Los Angeles. Floris: "Stage lopen aan de andere kant van de wereld is een geweldige ervaring. Het is goed voor je persoonlijke ontwikkeling en daarnaast biedt het kansen om meer van Amerika te zien!" 

Merel - Cambodja

Toerismestudente Merel geniet van haar stage bij Villa Vedici in Cambodja en bezoekt de highlights in de omgeving. Merel: "Ik heb het super naar mijn zin en heb al zoveel gezien. Ik ben een weekend naar Angkor Wat geweest, een must do als je in Cambodja bent. Ook heb ik de grootste waterval van de wereld bezocht, vlakbij de grens met Laos, en heb ik een paar daagjes door Vietnam gereisd met de motor. Prachtige omgeving!"

Bart - Duitsland

Businessstudent Bart loopt stage bij Grob Aircraft in Duitsland, een bedrijf waar sportvliegtuigen gemaakt worden. Bart: "De sfeer, de motivatie en het enthousiasme van alle medewerkers maakt dat er een geweldige teamspirit en werkmentaliteit in dit bedrijf is".

Stage bij Grob Aircraft in Duitsland

Charlotte - Albufeira

Charlotte, studente Internationaal Toeristisch Management, leert ontzettend veel tijdens haar stage als GOGO-reisleidster in Albufeira: "Ik leer super veel over het omgaan met problemen, het vermaken van gasten, werken in een team en het communiceren met iedereen."

Danique - Amsterdam

Danique, studente Commercieel Business Management, loopt stage bij modebedrijf MOOST Wanted. “Omdat we met maar drie mensen op kantoor zijn, heb ik veel verantwoordelijkheden. Ik mag veel doen. Als een soort allrounder krijg ik alle facetten van de modebranche mee. Ik betaal facturen, denk op creatief vlak mee en doe de communicatie met de klanten en onze partners. Ook de klachten komen in mijn mailbox terecht. Ik vind het een uitdaging om uiteindelijk ook díe mensen bij dit bedrijf betrokken te houden!”

Lees het hele verhaal van Danique

Stan - Manchester

Business-student Stan loopt stage bij Work Ready Graduates in Manchester. "Ik ben inhoudelijk verantwoordelijk voor een groot aantal projecten en heb ik op creatief vlak veel zeggenschap. Ik heb veel contact met klanten en partners en daar succesvol in zijn is niet alleen een uitdaging, ik vind het ook heel erg leuk. Net als de informele bedrijfscultuur trouwens!"

Lees het hele verhaal van Stan

Laurèl - Curaçao

Laurèl, studente Internationaal Toeristisch Management, loopt stage bij Travel Traffic ll N.V, een reisorganisatie op Curaçao. "Mijn werkzaamheden zijn vooral het boeken van vluchten voor de klant, reizen in elkaar zetten naar behoefte van de klant en het controleren van betalingen en boekingen. Ik vind het heel leuk en ontzettend leerzaam. Er is mij zelfs gevraagd of ik mee wilde met mijn eigen gemaakte reis naar Panama, maar helaas moet ik dan alweer naar school in Nederland.

Stage lopen bij een reisorganisatie op Curaçao

Marijn - Rotterdam

Marijn, studente van de opleiding Steward(ess) Receptionist(e) Host(ess), loopt stage op SS Rotterdam, een schip dat omgebouwd is tot een hotel. "Het SS Rotterdam was vroeger hét vlaggenschip van de Holland Amerika lijn. Het schip is gebouwd in 1958 en vaarde voor het eerst op 3 september 1959 naar New York. Ik mag hier drie maanden stage lopen en ben werkzaam bij de receptie en bij de reservering, dus Front- en Back Office. Ik check mensen in en uit, verstrek informatie, maak reserveringen voor kamers en de twee restaurants die er zijn, verkoop verschillende tours, beantwoord mailtjes en telefoontjes, en natuurlijk veel meer! Ik heb veel contact met gasten en krijg best veel vrijheid en verantwoordelijkheid. Dit hotel is natuurlijk een heel uniek concept en er zijn niet veel hotels als deze, en dat maakt het extra leuk!"

Stage op het schip SS Rotterdam

Tijn - Utrecht

Tijn, student Hotel- en Eventmanagement, loopt stage bij FC UTrecht. Tijn ontwikkelt het het nieuwe programma voor de Businessclub van de voetbalclub. “Dat betekent veel organiseren, overleggen en onderhandelen met bedrijven die de evenementen moeten gaan sponsoren. Het is een pittige uitdaging, regelmatig denk ik: hoe krijg ik dit nu weer voor elkaar? Hoewel ik met een team samenwerk en goed begeleid word door mijn stagebegeleider, ben ik natuurlijk wel verantwoordelijk voor het eindproduct. Maar ik heb een hele mooie club mensen om me heen met veel ervaring en een groot netwerk. Dat is enorm leerzaam. En daarnaast is FC Utrecht een prachtig bedrijf om voor te werken.”

Lees het hele verhaal van Tijn

Puck - Scheveningen

Eventstudente Puck loopt stage bij het Carlton Beach Hotel in Scheveningen op de afdeling conference & events. Naast het werken op kantoor, mocht Puck ook mee naar een evenement voor zakelijke gasten: "Ik mocht mee naar een corporate event voor zakelijke gasten: het Carlton Ambassador & Beach Summer Event. Op de foto's ben ik te zien met de collega's waar ik iedere dag mee mag werken op kantoor. Wij moesten het Beach Hotel van de Carlton Collection natuurlijk wel goed vertegenwoordigen met een stel gekke foto's! Het evenement was super om mee te maken. Het was voor mij als stagiaire goed om te zien wat er allemaal wordt gedaan aan klantenbinding. Heel leerzaam en indrukwekkend, maar vooral ook erg gezellig!"

Eriksson - Amsterdam

Student International Business Management Eriksson loopt stage bij ABN Amro MeesPierson in Amsterdam Zuid, waar hij hard aan zijn carrière werkt: "In South, but on my way to the top".

Stage bij ABN AMRO MeesPierson in Amsterdam

Lees meer over: internationaal, stage