1. Home
  2. Nieuws
  3. Stewardess stage bij ArkeFly

Stewardess stage bij ArkeFly / TUIfly

Stewardess stage – Tio studente Karen Schipper wilde haar hele leven al vliegen en kreeg deze kans bij TUIfly (voorheen ArkeFly). “Ik hoorde via medestudenten leuke verhalen over een stage bij ArkeFly en heb daarom gesolliciteerd. En het is waar! Je leert hier veel in korte tijd en geen vlucht is hetzelfde!”

Aan het begin van je stage heb je eerst een initial van zeven weken bij ArkeFly (tegenwoording TUIfly). Karen: “Je leert tijdens deze weken wat je safety taken zijn, wat je moet doen bij spoedgevallen, je leert alles over services aan boord en je leert alles voor alle verschillende type vliegtuigen van ArkeFly/TUIfly. De eerste zeven weken waren best zwaar, maar ik ben blij dat ik het gehaald heb en het was het allemaal waard!”

Veel verschillende taken

Voor aanvang van de vlucht krijg je altijd een briefing in de crewroom van Tui/flyArkeFly. Karen: “De briefing gaat over de service aan boord, de passagiers en alle andere bijzonderheden. Maar het belangrijkste is het safety-vraagrondje. Je moet hier de juiste antwoorden geven om aan boord te mogen.” Na de briefing loopt de gehele crew naar het vliegtuig en gaat vervolgens aan boord. Karen: “Eerst doe je pre-flight checks. Vervolgens komen de passagiers aan boord en maak je het vliegtuig klaar voor take-off. Tijdens de vlucht ben je verantwoordelijk voor verschillende services zoals de maaltijd service en de duty free service.”

Culturen en gebruiken

Karen vindt het leukste aan haar stage dat ze met zoveel verschillende mensen werkt. Karen: “Je hebt bij elke vlucht een andere crew en andere passagiers.” De stage bevalt Karen erg goed. “In korte tijd leer je erg veel en natuurlijk is geen vlucht hetzelfde.”

Veel kennis door gevolgde vakken

De vakken die Karen heeft gevolgd tijdens haar studie aan Hogeschool Tio helpen haar goed op haar stage. Karen: “Aan de vakken luchtvaart en luchtvaartdienstverlening heb ik veel gehad. Daarnaast is het vak Engels natuurlijk enorm handig omdat niet alle passagiers aan boord Nederlands spreken.” Maar Karen volgt tijdens haar studie ook andere vakken en projecten die haar enorm aanspreken. Zo heeft ze bijvoorbeeld deelgenomen aan de hotel- en eventweek. “ Tijdens deze week runnen studenten een week lang een eigen hotel. Ik vond dit enorm leuk om te doen!” Maar ook haar stage heeft haar veel duidelijk gemaakt. Karen: “Ik heb het bij TUIfly enorm naar mijn zin en ik hoop dat ik hier na het afronden van mijn studie een contract kan bemachtigen.”

Lees meer over: steward(ess)