1. Home
  2. Nieuws
  3. Ondernemende Tio-studenten zetten zich in voor vluchtelingen

Ondernemende Tio-studenten zetten zich in voor vluchtelingen

Er liggen er al duizenden en nog elke dag komen er meer bij. De stapels met reddingsvesten op de stranden van Lesbos, die hier zijn achtergelaten door vluchtelingen, worden hoger en hoger. Een groep Tio-studenten zet zich in om dit onderdeel van het vluchtelingenprobleem te verlichten.

Samen met Refugee Company en Movement on The Ground zijn Tio-studenten Naomi Groot, Willemijn de Meijer, Wendy van Dam, Carlos van den Burg, Stefan Kuijt en Ian Nonkes de webshop Second LifeJacket begonnen. In deze webshop – die is opgezet in het kader van hun minor Ondernemen – willen ze unieke producten gaan verkopen die zijn gemaakt van gebruikte reddingsvesten.

Contact opgenomen met Johnny de Mol

De inspiratie ontstond, vertelt Ian Nonkes, tijdens de Tio College Tour in Praag vorig jaar. Te gast was Johnny de Mol, die vertelde over zijn stichting Movement on the Ground. “Door zijn verhaal zijn we gaan nadenken over hoe we zouden kunnen bijdragen. Wij hebben contact gezocht met Johnny, die ons heeft doorgestuurd naar Adil Izemrane, de mede-oprichter van de stichting. Hij was gelijk enthousiast en zo is het begonnen.”

Perfecte partners

De producten zijn ontworpen en gemaakt door leden van Refugee Company. Dat is een bedrijf dat Syrische vluchtelingen die leven in Nederland en die slachtoffer zijn geworden van de oorlogssituatie in Syrië. “Een van de leden had in Syrië een eigen kledinglijn die hij nu volledig kwijt is geraakt. Een ander had twee kledingfabrieken die door oorlog zijn verwoest. Dat zijn voor ons perfecte partners om onze producten te kunnen ontwerpen en produceren.”

Webshop

In de webshop is op dit moment alleen een armbandje te koop. De bedoeling is het assortiment gaandeweg uit te breiden. “Achter ieder reddingsvest zit een verhaal. Wij willen dat deze verhalen niet in de vergetelheid raken en deze delen!”

Lancering

Voor de lancering van de webshop willen de studenten zoveel mogelijk pers uitnodigen. “Wij hopen zoveel mogelijk te verkopen zodat wij Movement On The Ground financieel zo veel mogelijk kunnen steunen.” Verder zal Second LifeJacket aanwezig zijn op een fundraiser, die op 18 april wordt georganiseerd door Movement On The Ground. Hier zal Second LifeJacket exclusieve producten aanbieden, natuurlijk ontworpen door Refugee Company.

Lees meer over: toekomstperspectief