1. Home
  2. Nieuws
  3. “Of ik Tio zou aanraden bij andere ouders? Absoluut!”

“Of ik Tio zou aanraden bij andere ouders? Absoluut!”

Vooral de kleine klassen, de persoonlijke aandacht en de docenten uit het werkveld maken het onderwijs van Hogeschool Tio zo goed, denkt Angela Jong. Haar zoon Délano studeert Hotel- en Eventmanagement en daar is ze blij mee. Angela: “Délano is sinds hij aan Tio studeert enorm gegroeid. Ik ben heel trots op hem.”

Studeren aan de beste hotelschool

“Na de middelbare school wilde Délano graag hotelmanagement studeren”, vertelt zijn moeder Angela Jong. “Die richting vond hij heel leuk. We hebben destijds meerdere hotelscholen bezocht. Op de open dag van Hogeschool Tio was alles heel goed verzorgd en tot in de puntjes geregeld. Omdat Tio als beste bekend stond en de hoogste scores had, heeft Délano voor Hotel- en Eventmanagement van Tio gekozen.”

En van die keuze heeft Délano geen spijt gehad. “Het bevalt hem heel goed”, zegt Angela. “Hij is heel tevreden over de kwaliteit van het onderwijs. Toevallig zei hij vanochtend nog tegen me dat hij zo blij was met zijn keuze voor Tio!”

Kleinschalig en persoonlijk

Niet voor niets is Délano zo te spreken over zijn studie Hotel- en Eventmanagement; de hbo-opleiding is voor het zesde jaar op rij uitgeroepen tot beste (particuliere) hotelschool van Nederland (Keuzegids). “Ik denk dat de kleine klassen en de persoonlijke aandacht het onderwijs van Tio zo goed maken”, zegt Angela. “En dankzij de docenten uit het werkveld, die vaak nog een baan ernaast hebben. Zij geven hun lessen echt vanuit hun passie.”

Versneld studeren

Délano is ambitieus. Hij volgt namelijk, naast zijn bijbaan als duty manager bij Holiday Inn, het versnelde traject waarbij hij de vierjarige studie in drie jaar afrondt. “In het begin had ik daar wel mijn twijfels over”, vertelt Angela openhartig. “Of het niet te veel zou worden. Het is een pittig traject waarbij de studenten stage lopen in de zomer en dus geen zomervakantie hebben. Maar als ik nu kijk hoe het gaat; Délano doet het zó goed! Hij is heel gemotiveerd, dat vind ik knap.”

Ambitie 2.0

De studie gaat Délano goed af; onlangs was hij zelfs geselecteerd om, samen met een medestudent, Tio te representeren tijdens de Young Hoteliers Summit in Lausanne. Maar Délano’s ambities reiken verder: na zijn studie wil hij namelijk naar Hult; een International Business School in Londen. Over zijn ambities verscheen onlangs een mooi artikel in het AD. “Supertrots was ik toen ik dat las”, zegt Angela. “Ineens is mijn zoon een volwassen man. Hij is ambitieus en heeft echt een doel voor ogen. Délano is zo enorm gegroeid die laatste drie jaar. Ik weet zeker dat Tio daaraan heeft bijgedragen.”

Blij met Tio

“Ik ben heel blij met de manier waarop Tio werkt”, zegt Angela tot slot. “Het voelt heel goed, dat vind ik fijn. Alles is goed geregeld op school; ik zou Tio absoluut aanraden bij andere ouders. Ik weet nog dat we op de open dag van Tio waren en dat er een Tio-student op het podium vertelde wat hij tijdens zijn studie allemaal al had bereikt. Ik weet nog dat ik dacht: wat knap van die jongen.” Angela moet lachen. “En nu zou Délano zo op dat podium kunnen staan met zijn ambities en prestaties. Zo leuk, ik ben heel trots op hem!”