1. Home
 2. Nieuws
 3. Studentenleven in coronatijd: borrelen bij je beeldscherm

Studentenleven in coronatijd: borrelen bij je beeldscherm

Even een hapje eten in de stad samen, lekker naar de sportschool of een drankje doen in de stamkroeg... Het zit er, nu vanwege alle coronamaatregelen het studentenleven nagenoeg platligt, voorlopig niet in. Toch zijn er nog genoeg dingen die je wél kunt doen samen met je vrienden. Anders dan je gewend bent misschien, maar zéker niet minder leuk. 10 tips!

 1. Pubquiz
  Een pubquiz met honderden deelnemers in coronatijd? Kan gewoon! Online, door middel van een liveverbinding via social media. Diverse kroegen en horecazaken door heel Nederland zetten de afgelopen weken acties op om, gestreamd vanuit een gesloten kroeg, mensen thuis te vermaken met een gezellige quiz. Via de chat kunnen deelnemers reageren, dus aan interactie geen gebrek. Voordeel: je kunt gewoon deelnemen vanuit je luie stoel!
 2. Digitaal borrelen
  Samen met je vrienden een drankje doen zit er voorlopig niet in. Tenminste, niet fysiek. Digitaal kan dat wél. Spreek met je vrienden af via een groepsvideochat, voorzie jezelf van een lekker drankje en installeer je in een relaxte stoel. En dan: proosten maar! Even wennen misschien, borrelen bij je beeldscherm, maar stiekem ook best gezellig.
 3. Online escape room
  Hou je van escape rooms? Lucky you! 18 escape rooms in heel Nederland hebben, nadat zij als gevolg van de coronamaatregelen hun deuren moesten sluiten, de handen ineengeslagen voor een online escape room: de verloren herinnering. Goed voor maar liefst twee tot vijf uur puzzelplezier! Het spannende spel is gratis, maar vrijwillige donaties om de escape rooms te steunen zijn welkom.
 4. Naar de (thuis)bios
  Samen naar de bioscoop kan niet, samen een film kijken kan wél. Kies met je vrienden, ieder vanuit huis, een toffe film via bijvoorbeeld Netflix of Videoland, voorzie jezelf van de nodige hoeveelheid popcorn en slinger Skype aan. Zo kun je op afstand toch samen kijken en direct commentaar geven.
 5. ‘Samen’ sporten
  Oké, de sportschool is gesloten, maar dat is geen excuus om alleen maar op de bank te hangen. Ga bijvoorbeeld buiten een rondje hardlopen of fietsen; met z’n tweeën is het houden van 1,5 meter afstand goed te doen. Of spreek af om ieder thuis een online workout te doen. YouTube staat er vol mee en veel sportscholen bieden momenteel ook (live) online lessen aan.
 6. Virtuele safari
  Thuis op safari? Het kan nu! Safaripark Beekse Bergen heeft een toffe virtuele autosafari gemaakt vol wilde dieren. Maak contact met je vrienden via een groepsvideochat, stap samen (virtueel) bij de zebra-auto in en geniet van al het moois dat je onderweg tegenkomt!
 7. Educatieve podcasts
  Gaan jouw lessen ondanks alle coronamaatregelen (online) gewoon door zoals bij Hogeschool Tio, of is studievertraging onvermijdelijk? Besteed je tijd nuttig en zorg dat je een beetje bijblijft; leerzaam én leuk. Leer van wetenschappers bij De kennis van nu of blijf op de hoogte van het laatste nieuws met De Dag. En ken je de gratis hoorcolleges van de Universiteit van Nederland door topwetenschappers al? Superinteressant!
 8. Thuis uit eten
  Eten moet je toch, dus dat kun je dan maar beter goed doen. Steun lokale horecaondernemers door iets te laten bezorgen (of haal het zelf af) en spreek met je vrienden af om allemaal op hetzelfde tijdstip in te schakelen in de groepsvideochat. Kun je toch nog samen dineren. Smakelijk
 9. Virtuele museumtour
  Toe aan wat meer intellectueel vermaak? Verrijk je geest met kunst en cultuur en maak de gaafste tours door de mooiste musea wereldwijd. Ga bijvoorbeeld op avontuur in het Rijksmuseum in Amsterdam, het Louvre in Parijs of het Guggenheim Museum in New York.
 10. Spelletjes spelen
  Niets gezelligers dan samen met je vrienden avonden lang spelletjes spelen aan de keukentafel. Dat kan nog steeds, alleen dan ieder aan zijn eigen keukentafel. Kies een van de vele spellen, daag je vrienden online uit en spelen maar. Heb je de smaak te pakken? Ga dan gelijk voor een heel toernooi of kampioenschap!