1. Home
  2. Nieuws
  3. Career Event 2017: tips van de gastsprekers

Career Event 2017: tips van de gastsprekers om nooit te vergeten

Gastcolleges van onder meer Floortje Dessing, Willem Reimers en Bas Lansdorp (Mars One). Speeddates met stagebedrijven en oud-Tio-studenten, een bedrijvenmarkt met ruim 150 stagebedrijven en een funlounge met professionele portretfotografie. Dat en nog veel meer was er op het Career Event 2017. Welke tips gaven de gastsprekers de studenten mee?

In de grote zaal, helemaal in Tio-stijl aangekleed, trapt trendwatcher en inspirator Herman Konings over een paar minuten het Career Event af. Studenten, strak in pak, druppelen gestaag binnen. Ze zoeken elkaar op, begroeten elkaar enthousiast en bespreken de resultaten van hun laatste tentamens. Als de ruim 1500 studenten zitten, klinkt er een knal en start een film. “What’s your ambition?” is de centrale vraag, omhuld met opzwepende muziek en een heuse lichtshow.

Trendwatcher Herman Koning

Herman Konings: Ambitie in plaats van competitie

Herman Konings houdt de studenten een spiegel voor: “Jullie generatie balanceert tussen techniek en fysiek. Jullie beheersen handwerk en het digitale. Jullie zijn de generatie die niet langer gaat over competitie maar over ambitie. Een generatie die samenwerkt.” En daarmee is het Career Event officieel geopend.

Jonge ondernemer Alexander Wijninga

Alexander Wijninga: Leer van je fouten

Jonge ondernemer Alexander Wijninga (23) deelt zijn persoonlijke verhaal over het opzetten van succesvolle bedrijven, zijn benoeming tot beste jonge ondernemer van Nederland, een dramatisch faillissement en vervolgens zijn terugkeer als ondernemer. Inmiddels is Alexander succesvoller dan ooit als CEO van Watermelon Messenger. “Leer van je fouten en geloof in jezelf, dan kan niets of niemand je tegenhouden!”

Hotelier en televisiebekendheid Willem Reimers

Willem Reimers: Je moet het zelf doen 

Hotelier en televisiebekendheid Willem Reimers geeft de aanwezige studenten een kijkje achter de schermen van het hotelwezen. Hij zet de studenten aan het denken met kritische vragen en prikkelende anekdotes. “Niemand komt je halen, je moet het zelf doen. Elke dag moet je bewijzen wat je waard bent. Bedrijven willen werknemers die achttien zijn, met twintig jaar ervaring en dat alles voor het minimumloon.”

Floortje Dessing

Floortje Dessing: Volg je hart en focus je

Floortje Dessing geeft de studenten een kijkje in haar leven, laat zien hoe haar ambitie haar bracht waar ze nu is. “Nu we het toch over ambitie hebben”, zegt ze, “Ik heb onlangs mijn eigen productiemaatschappij opgericht. Ik wil geen ‘one trick pony’ zijn.” Floortje geeft de studenten mee dat ze erachter moeten komen wat hun kwaliteiten zijn en waar hun hart ligt. “Het is goed om ambitieus te zijn, maar ontdek eerst wat je echt leuk vindt en focus daar vervolgens op.”

internetondernemer en miljonair Ben Woldring

Ben Woldring: Ga er gewoon voor!

In de middag vertelt internetondernemer en miljonair Ben Woldring zijn bijzondere verhaal. Als tiener begon hij al met ondernemen. Hij ontwikkelde diverse succesvolle onafhankelijke vergelijkingssites; van Bellen.com tot Lookingforbooking.com en Poliswijzer.nl. Ben pakt de studenten in met persoonlijke ervaringen, tips en wijze lessen. Studenten met ambities in de e-commerce adviseert hij er gewoon voor te gaan. “Er zijn veel mogelijkheden, dit is het moment om in te stappen!”

Sebastien Toupy, The Next Web

Sebastien Toupy: Jaag je dromen na

Sebastien Toupy vertelt enthousiast over The Next Web, waarvoor hij congressen organiseert. “Zijn” techcongres won vorig jaar de prijs voor beste congres van Europa. Hij heeft een verrassing: “Ik mag een kaartje weggeven voor ons volgende congres. Wie wil erbij zijn?” Voorzichtig steken studenten hun hand op. Uiteindelijk loopt één student naar voren en pakt het ticket uit Sebastiens hand. “Alsjeblieft. Tot dan.” Moraal van zijn verhaal: “Grijp je kansen, praat er niet alleen over. Anders kom je er nooit.”

Bas Lansdorp: Alles is mogelijk als je je dromen volgt

presentator en interviewer Twan HuysBas Lansdorp (CEO van Mars One)Afsluiter van de dag is een bijzondere editie van College Tour. Samen met presentator en interviewer Twan Huys kunnen de studenten hun vragen stellen aan Bas Lansdorp (CEO van Mars One). Bas vertelt over Mars One; het ambitieuze plan om in 2026 de eerste mensen naar de planeet Mars te sturen om er een kolonie te starten. De studenten schuwen kritische vragen niet en Bas geeft een eerlijke kijk in de keuken van het miljardenproject. Zijn boodschap aan de studenten? “Alles is mogelijk als je doet wat je leuk vindt en je je dromen volgt!”

Bekijk ook de video van het Career Event
Lees meer over: Career Event