1. Home
  2. Nieuws
  3. Tio Career Event: de beste tips van de gastsprekers

Tio Career Event: de beste tips van de gastsprekers

Hoe vind je de beste stage, hoe start je een succesvolle carrière of zelfs: hoe leef je een gelukkig leven? De gastsprekers van het Tio Career Event bieden de studenten niet alleen inspirerende verhalen, maar geven hen ook handige tips & tricks mee.

Marco Aarnink – ondernemer in hart en nieren

“Geef niet op, maar blijf zoeken”, dat is de tip die ondernemer Marco Aarnink de studenten meegeeft. Hij vertelt enthousiast hoe hij zich ergerde aan de service van drukbedrijven, nieuwsgierig werd naar het proces en ineens een gat in de mark ontdekte. Hij richtte Drukwerkdeal.nl op en het werd een groot succes. Het geheim: “Zorg ervoor dat je écht geïnteresseerd bent in waar je mee bezig bent.”

Gebrouwen door Vrouwen – twee zusjes met een passie

Zusjes Do en Tessel de Heij begonnen zo’n vijf jaar geleden met een nieuwe hobby: bier brouwen. Dat liep een beetje uit de hand: Gebrouwen door Vrouwen werd uiteindelijk een succesvol bedrijf met vaste medewerkers en verkooppunten in binnen- én buitenland. “De belangrijkste les die we geleerd hebben? Neem risico’s, stel doelen, focus en weet waar je heen wilt.”

Jos Burgers – over de wet van Snuf

Hoe word je zo goed dat mensen je een baan aanbieden, of jouw product gewoon móeten hebben? Marketinggoeroe Jos Burgers kent het geheim en deelt het graag met de studenten: maak een personal brand, zorg dat je schaars en aantrekkelijk bent, en vergeet de wet van Snuf niet: alles wat je geeft, krijg je (ooit) terug. Jos: “Een ding wil ik je meegeven: vooral jezelf blijven!”

Peter van der Hurk – toeval bestaat niet

Ziet Peter van der Hurk de toekomstige stage of carrière van Tio-studenten? Hij zou het wel kunnen, maar een reading kost hem zo veel energie dat het voor de hele zaal niet gaat lukken. Maar gelukkig kunnen ze het zelf: “Eigenlijk hebben we allemaal een zesde zintuig”. Zijn tip voor de studenten is dan ook om vooral je intuïtie te volgen. Ook bij het zoeken naar een stage.

Estée Strooker – chefkok met een missie

Op jonge leeftijd wist de ambitieuze Estée Strooker al veel te bereiken: ze won Masterchef, schreef twee kookboeken, presenteert diverse kookprogramma’s én is eigenaresse van drie restaurants in Nederland. Vol passie vertelt de enthousiaste Estée over hoe ze dat, met vallen en opstaan, wist te bereiken. Haar tip voor studenten? “Volg je passie, vind focus en luister daarbij niet te veel naar anderen. Vind je eigen weg!”

Maurice Lede – van rechtenstudent tot reisprogrammapresentator

Als rechtenstudent had televisiepresentator Maurice Lede een droom: presentator worden en kunnen reizen voor zijn werk. Openhartig vertelt hij de studenten over hoe hij ondanks vele afwijzingen altijd positief bleef, en hoe hij dankzij zijn doorzettingsvermogen en drive zijn doel toch wist te bereiken. Nu presenteert hij onder andere 3 Op Reis en Trippers. “Focus op je doel, ga ervoor, hou vol. Hoe vaak je ook word afgewezen; uiteindelijk kom je er wel. Chase your dreams!”
Toerisme-studente Emea is enthousiast: “Nooit opgeven en blijven geloven in jezelf, dat is me het meest bijgebleven van het verhaal van Maurice Lede. Het meest inspirerende verhaal van vandaag, vond ik. Heel interessant en leerzaam. Het bewijst maar weer hoeveel je eigenlijk met deze opleiding kunt.”

Yvo Staudt – horloges van € 14.000,-

Yvo Staudt begon als accordeonist en verkoopt nu horloges voor € 14.000,- per stuk. Hij gelooft sterk in karma: “Everything you give, is everything you get”. Zijn sleutel tot succes: geloof dat je het kan, visualiseer je doelen en straal positiviteit uit, dan krijg je het vanzelf terug.