1. Home
  2. Over Tio
  3. Studenten: ik zou opnieuw voor Tio kiezen

Studenten: ik zou opnieuw voor Tio kiezen

Alle Tio-opleidingen halen hoge cijfers in JOB-monitor

 

Mbo-studenten bij Tio leren voldoende, voelen zich voldoende uitgedaagd, vinden hun lessen nuttig en de docenten goed en zijn tevreden over de studiebegeleiding vanuit school. Verder hebben studenten de indruk dat hun mening ertoe doet, voelen ze zich veilig en op hun gemak op school en is de sfeer er goed. Naast de Keuzegids Hoger Onderwijs en de Nationale Studenten Enquête krijgen de mbo-opleidingen van Tio nu ook gemiddeld hoge beoordelingen ten opzichte van vergelijkbare mbo-opleidingen in Nederland. Dat blijkt uit de onafhankelijke JOB-monitor, het meetinstrument voor mbo-opleidingen.

 

Studenten Hotelmanagement beoordelen hun opleiding met een 8,2. De opleiding Steward(ess) Receptionist(e) Host(ess) is eveneens goed voor een 8,2. Ook de opleiding Commercieel Business Management krijgt een uitstekend rapportcijfer: een 7,7. Alle drie de opleidingen scoren daarmee hogere cijfers dan het gemiddelde van hun opleidingscategorie. Gemiddeld beoordelen mbo-studenten in Nederland hun opleiding met een 7,0. Tio krijgt bovendien als onderwijsinstelling een hoog cijfer: een 8,3 tegenover het landelijk gemiddelde van een 6,6.

 

Tevreden studenten

De studenten geven uitmuntende beoordelingen aan onder meer de onderdelen toetsing, (contact met) docenten, lesmateriaal, studieruimtes en beschikbare computers, studieloopbaanbegeleiding en de sfeer op school. Ook vinden ze dat ze voldoende leren op school, worden ze uitgedaagd in de les en vinden ze hun lessen nuttig. Meer Tio-studenten dan gemiddeld aan vergelijkbare opleidingen zouden opnieuw kiezen voor hun huidige opleiding en voor Tio.


Tevreden studenten bij Tio, aldus JOB-monitor 2016.