1. Home
  2. Over Tio
  3. Mbo'ers ontevreden over aantal lesuren

Mbo'ers ontevreden over aantal lesuren

(Novum) - Mbo-studenten zijn ontevreden over het aantal uren dat ze les krijgen. Een kwart geeft in een grote enquête aan minder dan zestien uur per week in de schoolbanken te zitten. Dat is veel te weinig voor een voltijd opleiding, concludeert de Jongeren Organisatie Beroepsonderwijs (JOB).


De JOB kondigt aan met de scholen te gaan praten over een hogere urennorm. De klachtenafhandeling, waar studenten ook over klagen, wordt ook onder de loep genomen. Ruim honderdvijftigduizend studenten van 61 scholen hebben de enquête, de zogenoemde JOB-monitor, ingevuld.


Bron: Novum, TrouwVeel lesuren bij Tio


Bij de mbo-opleidingen van Hogeschool Tio is het aantal lesuren per week hoog. Mbo4-studenten krijgen zo’n 26 uur per week les, voor de mbo2-studenten van de opleiding Gastheer/Gastvrouw is dit zelfs 29 uur per week. De klassen zijn klein. Aan klassikale lessen nemen maximaal zo’n 20 studenten (voor mbo2 zelfs slechts 14 studenten) deel en vaardigheidstrainingen worden bijgewoond door maximaal zo’n 10 studenten. Het onderwijs van Tio is van hoge kwaliteit met persoonlijke aandacht voor elke student. Meer weten?Open dagen


Proefstuderen


Meelopen


Persoonlijk gesprek