1. Home
  2. Over Tio
  3. Studenten waarderen Tio om goede voorbereiding op baan

Studenten waarderen Tio om goede voorbereiding op baan

Tio-opleidingen scoren gemiddeld het hoogst onder studenten


Op Hogeschool Tio worden studenten uitstekend voorbereid op een beroepsloopbaan, is de kennis van docenten over de beroepspraktijk goed en zijn de groepen precies groot genoeg. Veel studenten van de praktijkgerichte en persoonlijke opleidingen van Tio raden hun opleiding aan anderen aan. Dat blijkt uit de Nationale Studentenenquête.


In de Nationale Studenten Enquête (NSE) krijgt Tio voor het zesde jaar op rij gemiddeld de hoogste cijfers van vergelijkbare hbo-opleidingen. Met vijf vestigingen in de top vijf scoort de opleiding International Business Management uitstekend. Van alle vestigingen heeft Tio Hengelo de hoogste notering voor deze opleiding. De vestiging in Utrecht haalt de hoogste scores voor de opleidingen Hotel- en Eventmanagement en de nieuwe hbo-opleiding E-commerce Marketing Sales, die dit jaar voor het eerst meedoet aan de NSE. Op Tio Rotterdam is de opleiding Internationaal Toeristisch Management te vinden met de hoogste scores. Hbo-studenten beoordelen in 2016 hun studie in het algemeen met een 3,88, laat Studiekeuze123 weten. Tio-studenten beoordelen hun studie in het algemeen gemiddeld met een 4,23 

op een 5-puntsschaal.


“Tio een aanrader”

Op onder meer de thema’s groepsgrootte, kennis van de docenten over de beroepspraktijk, de mogelijkheid tot begeleiding, de aansluiting van de opleiding bij actuele ontwikkelingen, sfeer en voorbereiding op de beroepsloopbaan scoren de Tio-opleidingen ten opzichte van de andere, vergelijkbare hbo-opleidingen in Nederland uitstekend. Veel Tio-studenten zouden hun studie aanraden aan anderen. De respondenten die E-commerce Marketing Sales studeren aan Tio Amsterdam geven zelfs allemaal aan de studie zeker aan te raden aan anderen.