1. Home
  2. Over Tio
  3. Oud Sluis wederom Beste Restaurant

Oud Sluis wederom Beste Restaurant

Oud Sluis, waar Tio-studenten regelmatig stage lopen, is door restaurantgids Lekker opnieuw gekozen als Beste Restaurant van Nederland. 


Dit werd in de nieuwe editie van de gids en de nationale Top-100 gepresenteerd aan boord van De Rotterdam, het voormalig vlaggenschip van de Holland Amerika Lijn. In Lekker staan in totaal honderden restaurants. Zelfs een vermelding in de Lekker buiten de top-100 wordt als een enorme eer beschouwd. Nummer één blijft met Oud Sluis ongewijzigd, verder vinden talloze verschuivingen aan de top van de Nederlandse gastronomie plaats. Zo schuift Interscaldes in Kruiningen omhoog naar de tweede plaats en heeft de restaurantgids voor het eerst een gedeelde derde plaats. De Librije in Zwolle deelt de bronzen plek met De Leest in Vaassen, wat betekent dat er de vierde plaats in deze editie van de restaurantgids leeg is.


In de restaurantgids staan dit jaar 6 nieuwe namen in de Top-100, waarvan een aantal een nieuwe generatie van jonge mensen vertegenwoordigt die juist nu hun nek uitsteekt, lef toont en een eigen restaurant aandurft. In totaal staan er 56 nieuwe namen in Lekker. Dit grote aantal nieuwkomers betekent ook dat er flink wat namen zijn verdwenen. Het gaat daarbij zowel om restaurants die het afgelopen jaar failliet zijn gegaan als restaurants die de selectiecriteria van Lekker niet hebben doorstaan. Volgens Lekker kwam een aantal trends duidelijk naar voren. Zo werd er ondanks de crisis meer dan ooit geïnnoveerd, gecreëerd en met gulle gebaren inhoud gegeven aan gastvrijheid.


Bron: NRIT Media