1. Home
  2. Over Tio
  3. Tio blijft vernieuwen

Tio blijft vernieuwen

Tio breidt de internationale mogelijkheden voor studenten nog verder uit en legt extra nadruk op de praktijkonderdelen in de hbo- en mbo-opleidingen. Bovendien vergroot Tio de focus op business door het aanbieden van de bacheloropleiding International Business Management en de nieuwe mbo4-opleiding Commercieel Business Management.


Grand International Tour

Nieuw is de mogelijkheid om, als je kiest voor het vierjarige hbo-traject, twee semesters aan twee partneruniversiteiten van Tio te studeren, in plaats van één semester. Hiermee worden de internationale mogelijkheden nog verder vergroot. Tio heeft ook veel nieuwe partneruniversiteiten aan het bestaande aanbod toegevoegd. De nieuwste partner is Ryerson University in Canada, Toronto.


Hbo in 4 of 3 jaar

Naast de driejarige bachelor kun je sinds dit jaar ook kiezen voor een vierjarige variant, als je het liever wat rustiger aan doet.


Nieuwe Eventweek

De opleiding Hotel- en Eventmanagement heeft een Eventweek gekregen, naast de Hotel- en Eventweek in het eerste jaar. Zo komen de eventvakken binnen de opleiding nog beter tot hun recht. Tijdens de Eventweek strijd je mee in de Student Eventgame, bezoek je diverse evenementen en neem je een kijkje bij eventbedrijven.


Extra internationale reis

Daarnaast krijgen alle hbo-studenten een extra internationale studiereis aan het curriculum toegevoegd. Een reis binnen Europa waarin je ook partnerscholen bezoekt, internationale colleges volgt en wellicht ook multinationals bezoekt.


Minors

Maar de vernieuwingen reiken verder. Zo kunnen de bachelorstudenten sinds september 2012 kiezen uit een groter aantal praktijkgerichte minors. Wat dacht je bijvoorbeeld van een minor digital marketing, een management development stage, eventmanagement of financieel management, om je kennis te verdiepen of verbreden?


Langere internationale stages

Stages duren nu minimaal 15 weken in plaats van 10, meer tijd om praktijkervaring op te doen en veel te zien binnen je stagebedrijf dus.


Business bij Tio

De bacheloropleiding International Business Management is van start gegaan en geaccrediteerd door de NVAO en in september 2013 volgt de nieuwe mbo4-opleiding Commercieel Business Management.


Sales en ondernemerschap

Studenten International Business Management en Commercieel Business Management krijgen een driedaagse masterclass Sales als extra onderdeel van de studie. Daarnaast krijgt het onderdeel ondernemerschap meer aandacht door middel van het project mini-onderneming. In het eerste jaar ga je in een groep van maximaal vier studenten brainstormen over mogelijke kansen in de markt. In het tweede jaar doe je onderzoek en start je met het verkopen van dit product. Zo pas je je salestraining in de praktijk toe om een flinke winst te scoren.