1. Home
  2. Over Tio
  3. Succesvol onderzoek naar animatie op vakantieparken

Succesvol onderzoek naar animatie op vakantieparken

Tio-student Hilmer Sikkenga deed onderzoek naar animatie op vakantieparken. Zijn onderzoek werd gepubliceerd op o.a.Managersonline.nl. Lees hier het artikel!


Animatie wordt steeds belangrijker op vakantieparken

27 januari 2011 - Animatie wordt steeds belangrijker op vakantieparken. Met animatie kunnen vakantieparken, maar ook campings en hotels zich onderscheiden in de volle markt. Nederland telt immers zo`n 3.300 campings, 2.200 hotels en 800 bungalowparken. Een student van Hogeschool TIO Amsterdam voerde hiervoor een indicatief onderzoek uit namens Animatiewerk.nl om te zien waar een animatieteam aan moet voldoen.

In totaal werkten 75 vakantieparken aan het onderzoek. 96% van de respondenten heeft een animatieteam in dienst. De meeste parken hebben twee entertainers in dienst, maar er zijn ook vakantieparken waar negen mensen in dienst zijn. Dat er een animatieteam nodig is, komt omdat de meeste parken zich richten op een doelgroep van gezinnen met kinderen. Om die gezinnen terug te laten komen op het park, is animatie nodig.

De meest populaire activiteiten van het animatieteam zijn knutselen en sport en spel met 22%. Daarna volgen het meeleeftheater (19%), bingo en senioractiviteiten (11%), avondspellen (9%), shows en musicals (8%), jongerenactiviteiten (4%) en andere activiteiten met 5%. In seniorenactiviteiten valt nog winst te pakken, omdat senioren ook een doelgroep vormen op de parken.

Bron(nen):
NRIT Magazine (januari 2011), Managersonline.nl

http://www.managersonline.nl/vaknieuws/commercieel/22590/animatie-wordt-steeds-belangrijker-op-vakantieparken.html