1. Home
  2. Over Tio
  3. Bedrijvendag 2012: inspireren en motiveren

Bedrijvendag 2012: inspireren en motiveren

De Bedrijvendag 2012 gaat de boeken in als een inspirerende en motiverende dag, met topsprekers en volop mogelijkheden om te netwerken. Zo’n 600 studenten bezochten de Bedrijvendag en legden hier de eerste contacten voor een stageplek of (bij)baan. Daarnaast volgden de studenten gastcolleges van toppers uit de branche.


Max Weijers - RAI

Zo vertelde Max Weijers, Manager Virtual van de RAI, hoe de RAI zorgt voor de virtuele beleving van bezoekers, exposanten en organisatoren. Het doel? Het hele jaar door in contact zijn met mensen door events, site, video’s, interactie, etcetera. Weijers: “Trek je evenement buiten de muren van de locatie.”


Coach Robin van Galen

Coach Robin van Galen vertelde over zijn ‘weg naar goud’ met het dames waterpoloteam tijdens de Olympische Spelen van 2008. Aan de hand van een test kunnen alle studenten hun ‘action type’, ofwel het type persoon, bepalen. Van Galen: “Succes is voor 98% maakbaar. Pak de regie, neem initiatief en wacht niet af. Je bent zelf de regisseur van je eigen succes.”


American Express

American Express verzorgde een presentatie (in English, of course) voor de IBM-studenten en vertelde onder meer over klantbenadering, privileges en de ‘lifestyle department’, “the most sexy department in our company”, die de meest uiteenlopende vragen van klanten behandeld. Zo liet deze afdeling onlangs een zeldzame sjaal invliegen uit Hongkong voor een klant.


Convention Bureau Brabant

Convention Bureau Brabant brengt zakelijk toerisme naar Brabant en geeft studenten een wijze les: “Stop nooit met het stellen van vragen en blijf altijd leren. Wees een ambassadeur voor je eigen doel.”


Bernd Damme, jonge ondernemer van 2012

Jonge ondernemer van het jaar 2012 Bernd Damme vertelt hoe hij is begonnen en waar hij nu staat. Een inspirerend verhaal over jong talent en het grijpen van kansen. “Als je geen plezier hebt in je vak, kun je nooit knallen en kun je niet de beste zijn.” Hij geeft de studenten mee: “Begin je onderneming met een goed team. Zoek de juiste talenten bij elkaar, zodat je je doel kunt bereiken.”


Park Plaza

Park Plaza geeft inzicht in de stagemogelijkheden binnen het bedrijf maar laat de studenten ook meteen weten waar het om draait: “It’s all about you.” “De gast moet zich welkom voelen, verrast worden en passie voelen. En dat kan alleen als jij hieraan bijdraagt.”


Netwerken

De studenten kregen uitgebreid de mogelijkheid om hun netwerk op te bouwen op de bedrijvenmarkt, waar topbedrijven uit de verschillende branches een stand hadden. De dag werd feestelijk afgesloten met een cocktailworkshop van The Fabulous Shaker Boys.


Bekijk ook de eerste foto’s van de Bedrijvendag!
C:\Documents and Settings\m.veldhuis\Bureaublad\Bedrijvendag HR\23 oktober TIO Hires\JPEG\_DIE4224.jpg


C:\Documents and Settings\m.veldhuis\Bureaublad\Bedrijvendag HR\23 oktober TIO Hires\JPEG\_DIE4140.jpg


C:\Documents and Settings\m.veldhuis\Bureaublad\Bedrijvendag HR\23 oktober TIO Hires\JPEG\_DIE4306.jpg


C:\Documents and Settings\m.veldhuis\Bureaublad\Bedrijvendag HR\23 oktober TIO Hires\JPEG\_DIE4330.jpg


C:\Documents and Settings\m.veldhuis\Bureaublad\Bedrijvendag HR\23 oktober TIO Hires\JPEG\_DIE4710.jpg


C:\Documents and Settings\m.veldhuis\Bureaublad\Bedrijvendag HR\23 oktober TIO Hires\JPEG\_DIE4912.jpg