1. Home
  2. Over Tio
  3. Burgemeester bezoekt sterrenhotel gerund door Tio-studenten

Burgemeester bezoekt sterrenhotel gerund door Tio-studenten

Burgemeester bezoekt sterrenhotel gerund door Tio-studenten


Afgelopen woensdag bezocht burgemeester Apotheker, burgemeester van Súdwest-Fryslân, de Stayokay in Heeg waar deze week de hotelschoolstudenten van Hogeschool Tio de scepter zwaaien. De studenten hebben het hostel omgetoverd tot Hotel Isola, een viersterrenhotel met een toprestaurant. De burgemeester werd rondgeleid in het hotel en was onder de indruk van de inzet en gedrevenheid van de studenten.


De studenten van Tio Utrecht en Tio Amsterdam zijn deze week druk in de weer tijdens de Hotel- en eventweek. Dit grootse project is onderdeel van het eerste jaar van de opleiding Hotel- en Eventmanagement aan Hogeschool Tio. Het idee achter dit project is dat de stof die de studenten dit semester geleerd hebben, nu in de praktijk toegepast kan worden.


Natuurlijk hangt niet alles af van deze week zelf. Een groot deel van het werk zit in de voorbereidingen. De studenten hebben per klas één of twee departementen gekregen waar ze verantwoordelijk voor zijn en hebben daarvoor precies uitgewerkt wat er allemaal voorbereid moet worden en wat moet gebeuren. Het hele semester zijn de studenten op zoek geweest naar sponsors, bezig geweest met de promotie en andere zaken om Hotel Isola tot een succes te kunnen maken.


Het harde werk werd beloond met hoog geëerd bezoek, toen de burgemeester afgelopen woensdag langs kwam. Burgemeester Apotheker heeft de studenten toegesproken over het belang van kleinschalig toerisme in de gemeente Súdwest-Fryslân. Natuurlijk heeft de Burgemeester ook een rondleiding gekregen van de studenten en was er ook nog even tijd voor een glaasje spa rood in de bar.Meer informatie over Hotel Isola is te vinden op: hotelisola.com.