1. Home
  2. Over Tio
  3. Winnaars business managementgame

Winnaars business managementgame

I want to ride my bicycle


Het afgelopen semester hebben alle tweedejaars International Business Management studenten het project Managementgame gevolgd. In een team vorm je met je medestudenten het management van een (internationaal) bedrijf. Als team ben je verantwoordelijk voor de totale bedrijfsvoering. Zoals je aan de subtitel al kunt afleiden, gaat het dit keer om de verkoop van fietsen. Het managementteam van het bedrijf moeten een goede strategie kiezen en de juiste beslissingen nemen, om een zo hoog mogelijk resultaat te behalen.


Een semester en negen logboeken verder vindt de finale plaats bij FixieBrothers te Amersfoort.
De
FixieBrothers bouwen fietsen in verschillende soorten en maten. De fietsen worden volledig naar de wens van de klant samengesteld en opgebouwd. Na een rondleiding van Yannick van Liefland, de oprichter van FixieBrothers, is het woord aan de finalisten.

ZSB trapt af, gevolgd door Bicycles International en ZaBaCo (Zagelle Bavatus Combinatie).
In hun presentatie vertelt het managementteam van het bedrijf welke strategie zij hanteren, wat de winstcijfers zijn, hoe ze de toekomst van het bedrijf zien en waarom je juist in hun bedrijf moet investeren. Na een kort overleg tussen de docenten en Yannick van Liefland zijn de volgende prijzen uitgedeeld:


1e plaats: Maarten Bosch en Joery van Rooij met hun bedrijf ZaBaCo. Gefeliciteerd met jullie 1e plaats!

2e plaats: Beaudine Zonjee & Ryan Berveling van ZSB.

3e plaats: Bicycles International, van Tim van Rootselaar, Eise Verouden, Robin Provoost & Iskander Broere.


Van harte gefeliciteerd met deze prestatie!Door: Sanne Teunissen, student International Business Management