Shake it baby!

Als lid van Cognatio worden er leuke dingen aangeboden. Zo konden we, mét korting, deelnemen aan de workshop cocktail shaken in Saint Tropez.


Door: Britt Planken, student Tio Rotterdam


Rond 6 uur druppelde iedereen Saint Tropez binnen; een café naast onze stamkroeg Café Fout. Daar nam ieder­een alvast wat te drinken en werd er gespeculeerd welke cocktails er op het programma zouden staan. Ook kreeg iedereen een bloemenkrans om en een bloem voor in het haar, om de sfeer er alvast in te brengen.


Om half 7 moest iedereen naar de buitenbar toe, waar alle benodigdheden klaar stonden. Bartenders Donny en Karim legde ons uit wat we gingen maken: een Mojito, een Carribean Chill en een Slippery Nipple shot.


We kregen meteen een shotje en werden in twee groe­pen gesplitst. De dames kregen uitleg van Donny en de heren van Karim. Eén voor één mochten we achter de bar komen om een Mojito en een Caribean Chill te maken. Het maken van de cocktails leek makkelijker dan het was en veel deelnemers hadden moeite met het doseren van het schaafijs voor de Mojito. Tussendoor werden er nog twee rondjes shotjes weggegeven.


Vervolgens was het tijd voor de Slippery Nipple. Ikzelf vond dit shotje, met sambuca en bailey’s, super vies, maar de meeste deelnemers vonden hem erg lekker.

Daarna konden we nog tot in de late uurtjes feesten in Saint Tropez. Een gezellige en geslaagde avond!