1. Home
  2. Over Tio
  3. Hbo in vier jaar na vmbo

Hbo in vier jaar na vmbo

Na mbo4 kun je bij Tio in no-time je hbo-diploma halen. De mbo4-opleidingen van Hogeschool Tio sluiten heel goed aan op de hbo-opleidingen Hotel- en Eventmanagement en Internationaal Toeristisch Management.


Na de mbo4-opleiding Hotelmanagement kun je in slechts twee de hbo-opleiding Hotel- en Eventmanagement afronden. In drie jaar heb je het diploma van de hbo-opleiding Internationaal Toeristisch Management op zak.

Heb je de mbo4-opleiding Commercieel Toeristisch Management gehaald? Dan kun je de hbo-opleiding Internationaal Toeristisch Management in twee jaar afronden. Over de opleiding Hotel- en Eventmanagement doe je drie jaar.

Voor studenten die de opleiding Steward(ess) Receptionist(e) Host(ess) (mbo4) hebben afgerond geldt dat ze beide hbo-opleidingen van Hogeschool Tio in drie jaar kunnen afronden.


Hoe dit kan? De studie loopt door tijdens de zomer, studenten lopen dan stage. Daarnaast is het studieprogramma intensiever, met meer contacturen (zo’n 24 lesuren voor hbo en minimaal 26 voor mbo per week) dan bij een vierjarige opleiding. Zo kan het dus dat je, na vmbo, in slechts 4 of 5 jaar je bachelordiploma kunt halen (eerst twee jaar mbo4 en daarna twee jaar hbo).


Doe je het liever rustiger aan? Dat kan natuurlijk ook. Kies er dan voor om je bachelordiploma in drie jaar te halen.