1. Home
  2. Over Tio
  3. Culinaire tips voor wintersport in de Alpen

Culinaire tips voor wintersport in de Alpen

Heb jij de skivakantie nog in het verschiet liggen? Tio heeft de top 3 eettips in Oostenrijk voor je op een rijtje gezet. Van lekker lokaal eten tot "dit-moet-je-eens-geprobeerd-hebben". Eet smakelijk!


Na een dagje op de piste gestaan te hebben, is niets zo fijn als een heerlijk hapje eten. Dit kan natuurlijk in iedere skihut, maar waarom kies je voor de verandering niet eens voor plaatselijke culinaire hoogstandjes? In het Oostenrijkse Ski Amadé geniet je volop! Hier zijn maar liefst 260 skihutten gevestigd, dus genoeg keus!


Je zult verrast zijn wat de Oostenrijkse skihutten je allemaal te bieden hebben qua gerechten: zo hoef je dus niet voor het standaard gerecht te kiezen. Alle ingrediënten die gebruikt worden, komen uit de regio. Dit zorgt natuurlijk direct voor een unieke smaak. Laat je verrassen door de streekproducten en geniet nog meer van je wintersport!


Drie eettips met een Oostenrijks tintje:

1.Ravioli met grijze kaas en een saus van tomaten en witte kool

2.Appelbeignets met vanillesaus, waarbij ze de appels gebruiken van de boeren in het dal

3.De grote liefhebber onder de Oostenrijkers: Blattl krapfn. Dit gerecht is gemaakt van regionale bloemen en wordt geserveerd met dennenappelijs en gestoofde zwarte bessen.


Op grote hoogte culinair genieten

Ga je niet ergens in de maanden december tot en met februari op wintersport naar Ski Amadé, maar breng je in maart een bezoek? Dan hebben we alvast een leuke tip voor je!

Op 13 maart 2016 wordt er een boerenmarkt georganiseerd ter ere van de ski- en wijnverwennerijen van de streek. Extra bijzonder wordt deze dag, doordat je gewoon met je skilatten onder, kunt genieten van alle streekproducten. Het is de hoogstgelegen boerenmarkt van de Alpen. Hierdoor kun je op deze hoogte zowel genieten van een prachtig uitzicht als van heerlijke versnaperingen uit de Alpen.


Geniet van je wintersport en laat je smaakpapillen verwennen door de Oostenrijkse keuken!Bron: wintersport.nl