1. Home
  2. Over Tio
  3. Glansrijke iso-certificering voor Tio

Glansrijke iso-certificering voor Tio

Tio slaagt weer glansrijk voor de eisen van de ISO 9001:2008, de internationale norm voor kwaliteitsmanagement. Dat is gebleken uit de audit die in december plaatsvond in het kader van deze norm. Hierbij zijn de vestiging in Hengelo, het hoofdkantoor in Utrecht en de open avond van de vestiging Utrecht bezocht.


Conclusie op basis van de steekproeven is dat Hogeschool Tio het goed doet. Tio beschikt over een aantoonbaar geïmplementeerd managementsysteem en voldoet aan de ISO 9001. De auditor was onder de indruk van de organisatie van de open avond: “Een strakke organisatie en uitstekende informatievoorziening naar de aankomende studenten.” Het rapport meldt verder:

ü“Klanttevredenheid wordt gemeten door o.a. de studentenenquête. Resultaten van de NSE zijn positief.”

ü“Resultaat van de onderwijsinspectie over de mbo-opleidingen is zeer positief. Eindoordeel van de Onderwijsinspectie is ‘Goed’.”

ü“De tevredenheid van het werkveld wordt onder andere gemeten door middel van de externe legitimering waarin vertegenwoordigers uit het werkveld zijn opgenomen.”

ü“De betrokkenheid van de directie is hoog.”

ü“De tevredenheid van de belanghebbenden (studenten, docenten, bedrijven) is op goed niveau. Er vinden actieve metingen plaats om deze tevredenheid in beeld te brengen en er worden acties genomen om te verbeteren. Een goed voorbeeld is de nieuwe studentenenquête, die de nadruk legt op de tevredenheid over Hogeschool Tio en niet over de kwaliteit van de lessen.”