Veel belangstelling voor Hotel Recentia

"Het gaat echt heel goed. Het is gezellig en we krijgen veel complimenten van de gasten", vertelt Hotelmanagementstudente Rafke Raaimakers enthousiast. Ze is één van de tien general managers van hotel Recentia in Bergen op Zoom. Tijdens de Hotel- en Eventweek nemen Tio-studenten van de middelbare en hogere hotelschool verspreid over Nederland vijf Stayokay hostels over en toveren ze om tot 3- of 4-sterrenhotels. Ze zijn verantwoordelijk voor al het reilen en zeilen, van housekeeping tot het restaurant. Ook bedenken ze het hotelconcept en organiseren ze elke dag evenementen.


Eventmanagers in hart en nieren

"Ik ben in hart en nieren een eventman", zegt Tom Ramakers. "De laatste dag gaat de hele inrichting er hier uit en toveren we het hotel om tot een echt Vegas Casino." Tom vormt een sterk team met Göran Nilsson. "Het gaat goed en het wordt alleen maar beter", zegt Göran. "We hebben net een nieuw plan bedacht dat we vannacht gaan uitvoeren. We vullen elkaar allemaal goed aan. Tom en ik kenden elkaar voor deze week nog niet, maar zijn nu echt goed bevriend geraakt."

Göran weet nog niet precies wat hij wil worden na zijn studie, daarom is hij blij met de combinatie van hotel- en eventmanagement bij Tio. "En de kleinschaligheid is ook fijn, je krijgt hier veel aandacht en begeleiding."


Van hotelconcept tot pasta

Zoals gezegd bedenken de studenten ook het hotelconcept. Dat betekent dat de aankleding van de Stayokays ook wordt aangepakt. "Het komt wel eens voor dat de gordijnen worden vervangen en er nieuwe meubels naar binnen worden gesjouwd ", vertelt docent Arno Heijkoop tijdens een heerlijk diner in het restaurant. Als het hoofdgerecht - verse pasta pesto - wordt opgediend, schiet hij snel de keuken in: de porties zijn veel te groot. "Maar we zijn ook verantwoordelijk voor de sponsoring en het goede doel", vult zijn PR-collega Amber aan. De opbrengsten van de hotels gaan naar diverse, door de studenten zelf uitgezochte goede doelen.


Media-aandacht

De media vinden de praktijkgerichte manier van leren maar wat interessant. Zo was Hotel- en Eventmanagementstudent Floris Troost te horen op Omroep Zuid-West en schreef BN de Stem een reportage over Hotel Recentia. Verder plaatsten diverse kranten een aankondiging over de “hotelovername”.