1. Home
  2. Over Tio
  3. Hotellerie groeit met 2,7 procent

Hotellerie groeit met 2,7 procent

Ondanks economische tegenwind, is de wereldwijde hotellerie gegroeid met 2,7 procent. Er zijn de laatste tijd zo'n 432.000 hotelkamers bijgekomen.


Dat blijkt uit cijfers van MKG Hospitality, dat wereldwijd statistieken en benchmarks in de hotellerie bijhoudt. De kamers zijn toegevoegd door zowel ketens als onafhankelijke hotels.

De huidige, wereldwijde kamercapaciteit komt nu uit op een kleine twintig miljoen kamers.

Indicatie

"Hoewel veel van de groei het resultaat is van projecten die al voor de crisis opgestart waren, vormt het wel een positieve indicatie van het commitment, doorzettingsvermogen en potentieel van ontwikkelaars, investeerders en natuurlijk hoteliers. Het is ook zonder twijfel nodig om de economische groei te stimuleren en - zodra het herstel daar is - te borgen", verklaart Georges Panayotis, CEO van MKG.

Verwachting

Voor de komende jaren verwacht MKG een bescheiden groei en kleinere 'pipeline' met ontwikkelingen, gezien de vele projecten die afgeblazen of uitgesteld zijn en vanwege de moeizamere financieringen.

Panayotis: "Als resultaat daarvan verwachten we dat franchising weer populairder wordt, omdat dat gezien wordt als de beste mogelijkheid om internationaal uit te breiden voor hotels".


Bron: Congreswereld.nl.