1. Home
  2. Over Tio
  3. Vrolijke aftrap van het studiejaar in de Ardennen

Vrolijke aftrap van het studiejaar in de Ardennen

Ieder jaar organiseert Tio samen met studentenvereniging Cognatio en Buffel Outdoor een introductie voor de eerstejaarsstudenten. Door een paar dagen back-to-basic te gaan en te survivallen (en te feesten) in de Belgische Ardennen leren de studenten hun toekomstige studiegenoten (beter) kennen. Wat vinden de studenten er zelf van?

Wout de Jongh (Hotelmanagement, Amsterdam) als we hem spreken tijdens de Kick-off een week na de Ardennen: “Het introkamp was heel leuk. Toen ik de maandag erna op school kwam, kende ik tenminste al allemaal mensen.”

Bart van den Brink en Max Ritt (International Business Management, Engelstalig, Amsterdam) spreken we ook tijdens de Kick-off, waar ze druk in gesprek zijn met elkaar: “Wij hebben elkaar tijdens de introductie in de Ardennen leren kennen.”

Bekijk de video


En tijdens het kamp?

Lotte Coers (International Business Management, Amsterdam): “IBM lijkt me een leuke studie, met veel mogelijkheden. Het kamp is heel gezellig, ik heb al veel mensen leren kennen.”

Inique Marcet (Hotel- en Eventmanagement, Engelstalig, Amsterdam): “Het introkamp is heel leuk. Je leert elkaar kennen en maakt vrienden. Daardoor is het straks op school gezelliger. Voor ik bij Tio begon, wist ik niet goed wat ik wilde studeren. Uit studiekeuzetests bleek dat hospitality bij me past en Tio was de eerste school die ik toen vond. Eerst vroeg ik me af hoe ik het zou kunnen betalen, maar toen ik tijdens de open dag hoorde welke opties er allemaal zijn voor financiering, twijfelde ik niet meer. Hotel- en Eventmanagement biedt precies de juiste combinatie tussen hotel- en eventmanagement.”

Noa Flok en Daniël Dreef (Hotel- en Eventmanagement, Engelstalig, Amsterdam): “Wij zaten bij elkaar op dezelfde school. Het is leuk om alvast iemand te kennen. We zijn blij dat we mee zijn op kamp, ondanks de hitte. Het is fijn om nog meer mensen te leren kennen.”

Natasja van den Burg (Hotel- en Eventmanagement, Amsterdam): “Ik heb me in november al ingeschreven voor Tio. Ik hou veel van reizen en organiseren en twijfelde dus tussen ITM en HEM. Mijn idee was dat HEM een bredere studie zou zijn, dus koos ik daarvoor. Mijn ouders hebben een camping, maar willen zo lang mogelijk uitstellen dat ik daar ga werken. Ze willen dat ik eerst zoveel mogelijk zelf ga ontdekken. Ik heb al vaker gesurvivald, maar het is heel leuk en gezellig om nu tijdens het kamp veel mensen te leren kennen.”

Ivo Derkink (Hotel- en Eventmanagement, Hengelo) is net pas aangekomen met de tourbus vanuit Hengelo: “Ik heb er superveel zin in!”

Introductie in de Ardennen - Hogeschool Tio

Waarom kozen de eerstejaarsstudenten eigenlijk voor Tio?

Melanie Nooij (E-commerce Marketing Sales, Amsterdam): “Tio is de enige school die een hbo-opleiding biedt met nadruk op online marketing.”

Lotte Borst (Commercieel Business Management, Utrecht):”Ik wil de commerciële kant op, dus is CBM bij Tio een logische keuze.”

Emma Bosman (International Business Management, Amsterdam): “Ik heb eerst de Hotelschool Maastricht gedaan, maar dat was niet leuk. IBM aan Tio is een veel bredere studie, bovendien spreekt de stad Amsterdam me aan.”

Melanie van Os (Hotel- en Eventmanagement, Amsterdam): “Mijn beste vriendin zit ook op Tio. Zij studeert HEM en ik hoor altijd positieve verhalen. Deze zomer was ze bijvoorbeeld 3 maanden op Mallorca voor haar stage. Ik zou voor mijn stage graag naar Londen willen.”

Tessa van den Bosch (Commercieel Business Management, Utrecht): “Een nicht van mij zit al op Tio en ik hoorde altijd goede verhalen van haar.”

Amy van Zwieten en Annemay Reversma (Hotel- en Eventmanagement, Engelstalig, Amsterdam): “Wij hebben voor de Engelse variant gekozen, omdat we er alles willen uithalen wat erin zit. Een Engelstalige opleiding is alleen maar mooi meegenomen, dan heb je internationaal meer kansen.”

Lowie Jansen (Hotel- en Eventmanagement, Engelstalig, Amsterdam): “Ik wil de horeca in en Tio staat goed aangeschreven.”

En de leiding?

Wouter Castelijns, eigenaar van Buffel Outdoor en docent bij Tio: “Dit jaar ben ik tijdens het introductiekamp 40 geworden. Tijdens het eerste introkamp ooit was ik ook jarig, toen was ik Tio-student en werd ik 21. Ik kwam er pas na driekwart jaar achter hoe leuk mijn klas eigenlijk was. Toen dacht ik: dat moet beter kunnen en opperde ik het idee een introductiekamp in te voeren. Zo gezegd, zo gedaan!”

Introductie in de Ardennen - Hogeschool Tio