1. Home
  2. Over Tio
  3. Zij trappen het studiejaar af

Zij trappen het studiejaar af

Ieder jaar organiseert Tio voor de eerstejaarsstudenten een introductiekamp. Een paar dagen survivallen in de Belgische Ardennen. Back-to-basic, om hier je toekomstige studiegenoten (beter) te leren kennen. Met vele sportieve activiteiten overdag en de dag afsluiten met een feest, maakt het introductiekamp ieder jaar weer tot een uniek begin van het studiejaar. Dit jaar hebben we een aantal eerstejaarsstudenten en docenten gevraagd hoe zij het introductiekamp ervaren.


Jaimy-Lee Aarts – student International Business Management, Amsterdam.

“Ik vind het een leuk introkamp, omdat je hier veel mensen en studiegenoten leert kennen. Er zijn leuke activiteiten, vooral het zeskamp vond ik top.”


Anick van den Berg – Internationaal Toeristisch Management, Rotterdam.

“Ik vind het leuk dat dit georganiseerd wordt, er zijn veel leuke activiteiten. Op deze manier leer je snel de andere studenten kennen. Ik vind het eerlijk gezegd wel wat primitief.”


Daan Groutars – International Business Management, Engelstalig, Amsterdam.

“Top introkamp, je bouwt hier direct een band met elkaar op.”


Demi Knol – Hotel- en Eventmanagement, Amsterdam.

“Het is een gezellig introkamp, het is leuk dat je steeds bezig bent met activiteiten. Het is fijn dat dit aan het begin van het schooljaar is, want op deze manier ken je op de eerste schooldag al direct mensen.”


Esmee Nieuwkoop – Hotel- en Eventmanagement, Amsterdam.

“Ik vind het een leuk kamp, want je leert hier iedereen kennen. Het is gezellig, ondanks dat ik niet van survivallen houd.”


Nathalie van der Pluim – studiecoach, Tio Rotterdam

“De basis voor een goede band tussen de studenten ligt hier. Studenten die niet mee gaan tijdens dit introductiekamp, zullen snel binnen de groep vallen. De sfeer op de vestiging is erg goed hierdoor. Door dit kamp maken de studenten sneller contact met studenten van andere opleidingen, omdat ze elkaar tijdens dit kamp al hebben leren kennen, je kijkt verder dan alleen je eigen opleiding.”


Vlnr: Robert, Reinier, Antoine en Justin,


Robert Passtoors – E-commerce Marketing Sales , Amsterdam.

“Ik vind dit introductiekamp belangrijk, omdat je tijdens deze dagen alvast de nieuwe studenten leert kennen. Het is gezellig en er zijn leuke activiteiten georganiseerd.”


Reinier Kuijt - E-commerce Marketing Sales , Amsterdam.

“Het is een leuk kamp met veel spontane mensen en leuke activiteiten. Eigenlijk in één woord top.”


Antoine van Hulst - E-commerce Marketing Sales , Amsterdam.

“Ik vind het goed dat dit georganiseerd wordt, omdat je zo snel iedereen leert kennen. Ik vind het wel jammer dat niet alle studenten er zijn. Er zijn veel leuke activiteiten en als je ergens niet aan mee kunt doen, denken ze met je mee over andere activiteiten.”


Justin Nep – Hotel- en Eventmanagement, Amsterdam

“Ik vind het introductiekamp leuk. Je leert de andere studenten hier snel kennen en de activiteiten werken hier goed bij. Er heerst hier een lekkere losse sfeer, dat komt mede door de leuke en actieve studentenvereniging.”


Saskia Dekker – studiecoach, Tio Amsterdam

“Ik vind het heel leuk dat ze dit introductiekamp organiseren. Studenten leren elkaar hier snel kennen en maken snel vrienden en vriendinnen. Het contact dat je op de vestiging wilt realiseren, ontstaat in feite tijdens dit introductiekamp. Iedereen is enthousiast en er zijn leuke activiteiten georganiseerd.”