1. Home
  2. Over Tio
  3. Bezoek ITB Berlijn

Bezoek ITB Berlijn

Internationaal Toeristisch Management meets ITB Berlijn


De tweedejaars studenten Internationaal Toeristisch Management bezoeken tijdens hun opleiding de ITB in Berlijn, ‘the worlds’s leading travel trade show’ voor vakprofessionals. Natuurlijk is er naast het bezoek aan de beurs ook gelegenheid om Berlijn te ontdekken. Lees hier het verslag!

Op donderdagochtend 7 maart kwamen de studenten in alle vroegte bijeen op station Amersfoort om per NS HiSpeed te vertrekken naar Berlijn. Eenmaal ingecheckt in het hostel stond het iedereen vrij om Berlijn in te gaan.


Op naar de ITB

De volgende dag stond de de ITB Berlin op het programma die in de Messe van Berlijn plaatsvond. In het kader van het vak Destination Management maakten de studenten diverse opdrachten en bezochten ze verschillende stands. Een prachtige gelegenheid om alvast kennis te maken met het toekomstige werkveld. Naast de vele hallen waar bestemmingen van over de gehele wereld werden gepresenteerd, waren er ook hallen waar je allerlei informatie over duurzaam reizen kon vinden en over e-commerce binnen de reisbranche. Ook konden de studenten deelnemen aan de vele interessante presentaties voor vakbezoekers. In de avond verkenden de studenten het nachtleven van Berlijn, waarbij het maken van een keuze niet meeviel: het uitgaansleven van Berlijn is namelijk één van de grootste en meest uitgebreide van Europa.


De toerist uithangen

Zaterdag, alweer de laatste dag, hadden de studenten de gelegenheid om nog even echt de toerist uit te hangen. Ze bezochten diverse bezienswaardigheden in Berlijn met de Hop-on, Hop-off, zoals het oude Olympische stadion en resten van de Berlijnse muur die op 9 november 1989 omver werd geworpen en de stad Berlijn weer verenigde. Ook Checkpoint Charly en Brandenburger Tor waren favoriet om te bezoeken. Aan het eind van de middag bracht de NSHispeed het gezelschap terug naar Nederland.