1. Home
  2. Over Tio
  3. Koninklijke ontmoeting tijdens stage

Koninklijke ontmoeting tijdens stage

Koninklijke ontmoeting tijdens stage in Spanje


Veertien Tio-studenten hielpen bij de organisatie van de Wereld Expo en liepen daar ZKH Prins Willem Alexander en Prinses Máxima tegen het lijf. Een stage met een gouden randje dus!


Gertjan van der Toorn is één van de studenten die de Wereld Expo hielp organiseren. Gertjan: “Op dit evenement presenteren landen zich rond een centraal thema. Dit vergt een enorme organisatie, waarbij ze onze hulp goed kunnen gebruiken.” De Wereld Expo is een zeer internationale tentoonstelling en daarmee de ideale mogelijkheid voor een buitenlandstage. Gertjan: “De Expo vindt elke twee jaar plaats, de ene keer is het een grote, de andere keer een kleine tentoonstelling. Deze is Zaragoza is een kleine, waarbij zo’n honderd landen zichzelf presenteren.”


Nederlandse bijdrage

Het Nederlandse paviljoen is het werkdomein van de Tio-stagiairs. Gertjan: “We ontvangen de bezoekers en zorgen ervoor dat alle materialen, zoals de informatiefilms, klaar staan. In de wachtruimte voor de hoofdfilm kunnen de bezoekers zien wat Nederland doet op het gebied van watermanagement.”


Leuk en gek

Gertjan: “Ik vind het leuk om hier stage te lopen. Alles is geregeld, van huisvesting tot een vergoeding voor eten op het werk. Naast Nederlandse stagiairs zijn er ook studenten van de Universiteit van Zaragoza aanwezig. Het is erg gezellig met alle studenten samen. De samenwerking met de Spaanse collega’s verloopt prima. Sommige Spanjaarden spreken al een aardig woordje Nederlands!”


Hoog bezoek

Op de nationale dag van Nederland kreeg de Wereld Expo hoog bezoek. “Toen bezochten ZKH Prins Willem Alexander en Prinses Máxima de Expo. Erg leuk om de Prins en Prinses eens van dichtbij mee te maken.”


\\Vijl.staf.tio.nl\webfotografie\Stages\Zomer 2008\expo 2008\DSC_8244.jpg


\\Vijl.staf.tio.nl\webfotografie\Stages\Zomer 2008\expo 2008\DSC_8264.jpg

\\Vijl.staf.tio.nl\webfotografie\Stages\Zomer 2008\expo 2008\DSC_8613.jpg