1. Home
  2. Over Tio
  3. StudentenTenten maakt je wegwijs

StudentenTenten maakt je wegwijs

Als je gaat studeren verandert er veel. Nieuwe school, nieuwe vrienden en vaak een nieuwe woonplaats. Maar hoe vind je in die nieuwe stad de leukste kroeg of de lekkerste daghap? Mini-onderneming StudentenTenten (Tio Utrecht) heeft dé oplossing! Met de studentengids Stu­dentenTenten op zak vind je altijd je weg. PR-manager Irina Vianen vertelt.


Wat een leuke naam, StudentenTenten! Tentstokken, haringen, zeil en dan samen op de camping... Of ver­gis ik me?

“StudentenTenten is een studentengids! Het is een boekje met allerlei nuttige tips en informatie over de stad Utrecht. In de gids vind je ook kortingsbonnen die speci­aal gericht zijn op studenten. Vaak weten nieuwe studen­ten niet wat Utrecht hun te bieden heeft aan kortingen en waar je moet zijn voor een leuke avond uit en een lekkere goedkope hap. Deze informatie kan je precies vinden in ons boekje.”

Hoe zijn jullie op dit idee gekomen?

“Wij kwamen erachter dat informatie voor studenten over de stad Utrecht eigenlijk niet gemakkelijk te vinden was. En de informatie die wel te vinden was, was niet com­pleet. We misten de ‘inside-tips’, die voor studenten juist onmisbaar zijn. Ook kun je als student veel meer korting krijgen dan dat je denkt. Alle informatie is nu te vinden in StudentenTenten.”

Wat is het bijzondere aan jullie product?

“Het bijzondere is dat je het aankoopbedrag direct te­rugkrijgt in de vorm van kortingsbonnen. StudentenTen­ten is gemaakt door studenten in Utrecht voor studenten in Utrecht. Alle informatie die voor studenten echt van belang is, is gebundeld in 1 boekje. Ook is StudentenTenten makkelijk mee te nemen omdat het een pocket­formaat heeft.”

Hoe gaan de zaken?

“Het proces is heel goed verlopen. Uiteraard hebben we wel enkele tegenslagen gehad maar al met al kijken we terug op een geslaagd productieproces. Wij zijn nu bij het verkoopproces aangekomen. daar zitten we nu mid­den in.”

Waar is jullie product te koop?

“Via www.studentententen.nl en in de grote pauzes van 12.35 uur tot 13.05 uur op Tio Utrecht. Ook zijn wij te vinden tijdens de open dagen van Tio in Utrecht. Voor andere verkoopdagen verwijs ik jullie door naar de web­site www.studentententen.nl.”


Heb je nog tips voor toekomstige mini-ondernemingen?

“Zorg dat je op tijd begint en alle deadlines haalt. Dit voorkomt een hoop stress. Ook is een leuke sfeer tussen de mini-collega’s van groot belang!”