1. Home
  2. Over Tio
  3. Tio vierde jaar op rij nummer 1 ranglijst functiebeperkingen

Tio vierde jaar op rij nummer 1 ranglijst functiebeperkingen

Trots kunnen wij melden dat Hogeschool Tio voor het vierde jaar op rij op 1 staat in de jaarlijkse ranglijst functiebeperkingen. Studenten met een functiebeperking geven Tio landelijk de hoogste cijfers voor onder andere de voorlichting, hulpmiddelen en aanpassingen aan het onderwijs. Dat meldt het landelijke rapport ‘Studeren met een handicap 2016’.

 

Hoogste totaaloordeel

“Sinds meerdere jaren steekt een groep kleine instellingen, zowel in de algemene NSE als in de enquête onder studenten met een handicap, ver boven de concurrentie uit”, meldt het onderzoeksrapport. Hogeschool Tio steekt hier met kop en schouders bovenuit. Tio heeft het hoogste totaaloordeel van alle hogescholen in Nederland.

 

Begeleiding

Het Centrum Hoger Onderwijs Informatie (CHOI) onderzoekt jaarlijks in hoeverre hogescholen begeleiding bieden aan studenten met een functiebeperking, zoals dyslexie en dyscalculie. Het CHOI verzamelt de gegevens in het kader van de Nationale Studentenenquête (NSE). Studenten met een functiebeperking geven in de NSE op een aantal thema’s een oordeel over de mate waarin hun opleiding hen in staat stelt om te studeren.

 

Tio-studente Sylvana Betist is slechtziend: “Tio doet ontzettend haar best om mij te helpen. Het is erg kleinschalig. De hulp die ik nodig heb, kan Tio mij hier bieden. Er is veel aandacht voor mijn beperking.”Bron: CHOI "Studeren met een handicap" gebruikerstoets, 2016