1. Home
  2. Over Tio
  3. Tio-studente Nederlands Kampioene Parallelslalom

Tio-studente Nederlands Kampioene Parallelslalom

Tio-studente en snowboardster Michelle Dekker heeft haar eerste titel van het nieuwe winterseizoen binnen. Tijdens het Open FIS NK parallelslalom in SnowWorld Landgraaf, hield ze behalve haar nationale concurrentes, ook alle buitenlandse snowboardsters achter zich. “Het was spannend, want het was een heel sterk deelnemersveld”, aldus de kersverse kampioene.

Michelle Dekker heeft ook de Snowpepper FIS-race in SnowWorld Landgraaf op haar naam geschreven. Een dag nadat de 18-jarige snowboardster de nationale indoortitel op de parallelslalom greep, versloeg ze opnieuw alle concurrentes, onder wie een aantal internationale vedettes.


Dekkers nieuwe trainingspartner, de Noorse oud-wereldkampioene Hilde-Katrine Engeli, schopte het ook tot de finale. Daarin troefde de 18-jarige Zuid-Hollandse haar af. “Het scheelde niet veel”, erkende Dekker, die in de halve finale nog ten val was gekomen. Daarmee liep ze de maximale penaltystraf van 1,15 seconde op, maar wist dat in de tweede run goed te maken.


Dekker is echter vastberaden om vrijdag 10 oktober ook het goud te grijpen. Dekker: “Natuurlijk ga ik dan weer voor de winst”.


Michelle DekkerMichelle Pepijn-665

Foto: Michelle Dekker (links) en Hilde-Katrine Engeli grijpen het goud en zilver tijdens het Open FIS NK parallelslalom.


Bron: snowboard.nl