1. Home
  2. Over Tio
  3. Onderzoek: 80% oud-studenten in managementfuncties

Onderzoek: 80% oud-studenten in managementfuncties

Vijf jaar na het afstuderen is zo’n 80% van de oud-hbo-studenten van Tio werkzaam in een (assistent) managementfunctie. Dit blijkt uit onderzoek onder ruim 200 oud-studenten Hotel- en Eventmanagement en Internationaal Toeristisch Management.


Tio onderzocht welk soort functies oud-studenten bekleden na het behalen van hun bachelordiploma’s. Hieruit blijkt dat zo’n 80% van de oud-hbo-studenten vijf jaar na het afstuderen een (assistent) managementfunctie bekleedt. Het aantal managementfuncties onder oud-studenten stijgt naarmate zij meer ervaring opdoen. Daarnaast blijken oud-studenten Hotel- en Eventmanagement meer (zelfstandig) ondernemend te zijn dan oud-studenten Internationaal Toeristisch Management. De resultaten zijn te vinden in figuur 1.


51% oud-studenten werkzaam in Tio-branches

Tio onderzocht ook in welke branches oud-studenten terecht komen. Van alle onderzochte oud-studenten werkt 51% binnen de branches hotellerie, events, toerisme en luchtvaart. Dus in hotels (15%), eventbranche (9%), restaurants (8%) en touroperators (11%) bijvoorbeeld. In figuur 2 en 3 zijn de resultaten per opleiding te zien.


49% oud-studenten werkzaam in andere branches

Opvallend is, dat van alle oud-studenten die niet in werkzaam zijn in de branches waar Tio voor opleidt, het overgrote merendeel werkzaam is in de dienstverlenende sector. Van alle respondenten is 49% niet werkzaam in de Tio-branches. Zij vonden een baan in consultancy, bank- en verzekeringswezen of in de uitzendbranche bijvoorbeeld. Tio-afgestudeerden zijn dus breed inzetbaar.C:\Documents and Settings\m.veldhuis\Bureaublad\grafiek 1.JPG


Figuur 1. Percentage oud-studenten in managementfuncties, in verloop van tijd.C:\Documents and Settings\m.veldhuis\Bureaublad\figuur 1.JPG

Figuur 2. Branches waarin oud-studenten Hotel- en Eventmanagement werkzaam zijn.


C:\Documents and Settings\m.veldhuis\Bureaublad\figuur 2.JPG

Figuur 3. Branches waarin oud-studenten Internationaal Toeristisch Management werkzaam zijn.