1. Home
  2. Over Tio
  3. Oranje in top 3 Fifa-ranking

Oranje in top 3 Fifa-ranking

De strijd om het brons had voor de Brazilianen nog enigszins eerherstel kunnen bieden. Maar Nederland beefde nooit en speelde gewoon verschrikkelijk goed voetbal. Met de overwinning op Brazilië maakt Nederland, volgens berekeningen van VI, een reuzensprong op de FIFA-ranglijst. Stonden we bij aanvang van het WK nog op plek 15, inmiddels zijn we terug waar Oranje hoort te staan: op plek 3.


De FIFA-ranglijst volgens VI:

1.Duitsland

2.Argentinië

3.Nederland

4.Colombia

5.België

6.Uruguay

7.Spanje

8.Brazilië

9.Zwitserland

10.Frankrijk

De FIFA zal later de officiële lijst bekend maken.


Trots op Oranje

Wat hebben we genoten van het Oranje elftal! Voor Nederland, dat dit WK zoveel indruk maakte op de Nederlandse én internationale voetbalfans, wachtte zondag een feestelijk onthaal op Rotterdam The Hague Airport. Enkele honderden fans stonden de spelers op te wachten. Twee brandweerauto's maakten vlak na de landing een ereboog van water over het toestel heen om de spelers te verwelkomen.


In de media

Ook in het buitenland is veel gereageerd op de WK-troostfinale tussen Nederland en Brazilië (3-0), al richten veel media en analisten zich op de Brazilianen. Een overzicht:

Het Duitse Bild zag dat voor Brazilië, na de 7-1 oorwassing in de halve finale tegen Duitsland, de droom van een goed WK in eigen land volledig uiteen spatte. 'Ook Nederland laat Neymar huilen!', kopt het.

Ook het Britse The Guardian nam het gastland eens onder de loep: 'Nederland bezorgt Brazilië nóg meer ellende', is de conclusie na de troostfinale. 'De strijd om het brons had voor de Brazilianen nog enigszins eerherstel kunnen bieden. Maar door de tweede nederlaag binnen een week, gaat Brazilië een hoogst onzekere toekomst tegemoet', blikt het vast vooruit.

La Gazzetta dello Sport uit Italië heeft wat meer oog voor Oranje. 'Nederland beefde nooit, zonder zelf verschrikkelijk goed te voetballen', vatte men het in Italië samen. De roze krant ziet twee uitblinkende spelers aan Oranje-zijde. 'Spelmaker Jordy Clasie en allrounder Daley Blind aan de linkerkant. Ze spelen allebei nog in Nederland, twee interessante spelers. Italiaanse clubs zouden niet moeten wachten tot de waardes van deze spelers nóg verder stijgen.'


Bron: meemetoranje.nl, vi.nl


Studenten blij met de overwinning op Mexico.


Ook in Sydney voert Oranje de boventoon.


Studenten vieren feest in Malta.