1. Home
  2. Over Tio
  3. Koken voor een keuken: 13.000 euro voor Zuid-Afrika

Koken voor een keuken: 13.000 euro voor Zuid-Afrika

Tio-studenten hebben de opbrengst van de Hotelpraktijkweek, maar liefst 13.000 euro, gedoneerd aan stichting YEBO. Met dit geld bouwt YEBO een keuken voor Lugebhuta High School in Schoemansdal, Zuid-Afrika. Met een gevulde maag wordt het studeren een stuk gemakkelijker.


Marianka Nieber van stichting YEBO was een van de gastsprekers tijdens de kick-off dag van Hogeschool Tio. “Schoemansdal ligt in Zuid-Afrika, tussen Mozambique, Swaziland en het Krugerpark. Het is een agrarisch gebied; dit levert prachtige plaatjes op maar helaas weinig werkgelegenheid. Hier ondersteunt YEBO vijf scholen. Het einddoel is om meer kinderen betere eindexamen resultaten te laten behalen, zodat ze kunnen doorleren. Uit een enquête bleek dat veel kinderen op school in slaap vallen omdat ze weinig tot niets te eten hebben. Daaruit is het idee ontstaan om een keuken bij Lugebhuta High School te bouwen. En dat project wordt mogelijk gemaakt door de studenten van Tio!”


De bouw is begonnen

De opbrengst van het project Hotelpraktijkweek wordt geheel geschonken aan stichting YEBO. De muren van de keuken staan al, het dak zit er inmiddels op. Studente Chiara Beth overhandigde samen met student Kevin van de Weijdeven de cheque voor de nieuw te bouwen keuken aan het schoolhoofd. “Een geweldige ervaring om mee te maken hoe blij ze zijn dat je er bent.” Ook de opbrengst van de komende Hotelpraktijkweek zal worden geschonken aan stichting YEBO. Daar kan de inrichting van de keuken van betaald worden.