1. Home
  2. Nieuws
  3. 5 tips voor het vinden van een leuke stage

5 tips voor het vinden van een leuke stage

Hoe je aan een leuke stageplek komt? Dat hoef je Tio's studiecoaches geen twee keer te vragen! Dé gouden tip: “Kom er zo snel mogelijk achter waar jij behoefte aan hebt." Lees hieronder de 5 beste tips voor het vinden van een leuke stage.

1. Stagehandleiding

Het begint allemaal bij de stagehandleiding en stagelessen: “Download de stagehandleiding en begin al in week 1 met het doorlezen ervan. Daarnaast is het belangrijk om de stagelessen bij te wonen, en je huiswerk hiervoor goed voor te bereiden.”

2. Career Event

Daarnaast is het Career Event de ideale plek om een goede stageplek te bemachtigen. Met ruim 150 bedrijven die op zoek zijn naar Tio-stagiaires is de keuze reuze! “Maak de Career Event-opdrachten serieus en ga er goed voorbereid heen. Kijk ook of je daar vast de eerste sollicitaties kunt doen, dit is je kans om jezelf te laten zien bij gerenommeerde bedrijven. Een mooi cv en een goede persoonlijke pitch zijn het halve werk voor het scoren van jouw topstage.”

Bekijk de video van het Career Event

3. Waar heb je behoefte aan?

“Kom er zo snel mogelijk achter waar jij behoefte aan hebt, dat is mijn gouden tip. Dit doe je door met ouderejaars over hun stages te praten, stageverslagen door te lezen en een top 3 te maken van landen en soorten stages die jouw voorkeur hebben.” Heb je moeite met deze top 3? Je stagecoördinator helpt je graag verder. De stagecoördinatoren zijn een bron van kennis en ervaring op het gebied van stages, maak er gebruik van!

4. Afwisseling en buitenland

Verder nog tips? “Jazeker, wij adviseren om in het eerste jaar naar het buitenland te gaan, als je dit kunt en wilt. Je tweede stage is namelijk een managementstage, en deze zijn in Nederland doorgaans beter dan in het buitenland. Dan heb je in elk geval je buitenlandervaring al eens gehad!” En wat als je niet weet wat je wilt? “Doe dan zoveel mogelijk afwisselende stages, op zoveel mogelijk verschillende afdelingen. Zo kom je erachter wat je leuk en minder leuk vindt. En niet onbelangrijk: maak duidelijke afspraken met je stagebegeleider voor en tijdens je stage.”

5. Speciaal voor Hotel- en Eventmanagementstudenten

Extra advies voor Hotel- en Eventmanagementstudenten: “Doe je eerste stage bij een gerenommeerd hotel. Hier is de begeleiding goed, leer je discipline en kom je erachter of hospitality echt iets voor jou is. Ik wens alle studenten veel succes met het vinden van een mooie stageplek!”

Lees meer over: stage