1. Home
 2. Hotel- en Eventmanagement

Hotel- en Eventmanagement

Hbo Bachelor Hospitality & Leisure 3 jaar

Hotel- en Eventmanagement

Beste hotelschoolopleiding van Nederland volgens de Keuzegids HboWelkom in de wereld van tophotels, sterrenrestaurants, festivals en sportevenementen. De gastvrijheidsbranche is op zoek naar jou! Na de opleiding Hotel- en Eventmanagement ben jij in staat de perfecte beleving te creëren voor je gasten, ook online. Elk verblijf en evenement weet jij tot een succes te maken.
Ga bijvoorbeeld aan de slag als hotelmanager, eventmanager, food & beverage manager, marketing- of communicatiemanager. Of start je eigen onderneming.

Meer weten? Vraag vliegensvlug de studiegids aan

Past deze opleiding bij jou?

Tio’s hbo-opleiding Hotel- en Eventmanagement biedt je het beste van twee werelden: de klassieke hogere hotelschool gecombineerd met eventmanagement. Ben jij:

 • Gastvrij?

  Zit gastvrijheid in je bloed en wil jij je gasten altijd de beste beleving bieden? Dan past deze hbo-opleiding perfect bij jou. Tijdens de opleiding leer je alles over gastvrij ondernemen en ga je aan de slag in hotels, restaurants en op evenementen.

 • Geïnteresseerd in de wereld van hotellerie?

  Ben jij altijd al aangetrokken tot de hotellerie? Never a dull moment! Ga aan de slag als front-office manager, jij bent het gezicht van het hotel. Of is revenue management meer jouw ding? Op basis van verwachtingen en historische gegevens bepaal jij de beste kamerprijzen.

 • Een organisatietalent?

  Ben jij in control en kun jij anderen motiveren? Word een talent in het organiseren van events. Van festivals en sportevenementen tot congressen en beurzen. Of ga binnen de hotellerie aan het werk met evenementen op de afdeling banqueting. Het organiseren van evenementen leer je in de praktijk: tijdens de eventweek strijd je mee in de eventgame, in een team bedenk je een eventconcept voor een bedrijf.

 • Nieuwsgierig?

  Heb jij oog voor detail, ben je altijd van alles op de hoogte en leergierig? En wil jij graag ‘behind the scenes’ bij evenementen? De onderzoeker in jou wordt op zijn wenken bediend. Tijdens de opleiding bezoek je evenementen en ga je ook achter de schermen. Jij staat vooraan om alle informatie over de organisatie van het evenement in je op te nemen.

 • Ondernemend?

  Zie jij altijd en overal kansen? Zou je graag een eigen onderneming starten? Samen met je medestudenten run je je eigen hotel en ben je daarbij ook verantwoordelijk voor de eventorganisatie. Ook kun je de minor ondernemerschap kiezen, waarbij je in een team een onderneming opricht. Tio brengt graag haar ondernemende karakter over op de studenten.

 • Geïnteresseerd in andere culturen?

  In hotellerie is de wereld je werkveld. Ook tijdens je studie kom je in contact met andere culturen tijdens de studiereis, tijdens je internationale stage of als je een half jaar of een jaar in het buitenland gaat studeren.

 • Benieuwd naar nieuwe concepten?

  Lijkt het je leuk om een nieuw concepten te ontwikkelen? Wat dacht van een nieuw ondernemingconcept of foodconcept? Richt een uniek bedrijf op of ga aan de slag in de kookstudio met bereidingstechnieken. En bij de vakken F&B-management en menu development & design leer jij alles over foodconcepts, het samenstellen van menu’s, menu development en design.

 • Een teamplayer?

  Een hotel run je niet alleen en ook een evenement organiseer je niet in je eentje. Je hebt een team om je heen nodig waarmee je het onmogelijke mogelijk maakt. Door goed samen te werken kun je de verwachtingen van je gasten en bezoekers blijven overtreffen!

Herken jij jezelf in bovenstaande termen? Bekijk dan het studieprogramma. Of kom sfeer proeven en maak kennis met studenten en docenten van deze opleiding op de open dag. 

Hotel- en Eventmanagement in 2 minuten

 • Dit is Hotel- en Eventmanagement
  Dit is Hotel- en Eventmanagement
 • Eventweek bij Tio!
  Eventweek bij Tio!
 • Stages bij Hotel- en Eventmanagement
  Stages bij Hotel- en Eventmanagement
 • Projecten bij Hotel- en Eventmanagement
  Projecten bij Hotel- en Eventmanagement
 • Opleiding Hotel- en Eventmanagement: carrière en baankansen
  Opleiding Hotel- en Eventmanagement: carrière en baankansen
 • Do you want to work in Event Management?
  Do you want to work in Event Management?
 • A day in the life of a student at Tio University
  A day in the life of a student at Tio University

Beste hotelschool

Deze bacheloropleiding is door de Keuzegids hbo de afgelopen jaren al negen keer uitgeroepen tot beste hotelschool van Nederland. De Keuzegids schreef daarover: "Als we de studenten moeten geloven, zijn de particuliere opleidingen stuk voor stuk goud waard. De onderwijskwaliteit is er tiptop in orde.” Daarnaast krijgt de opleiding in de Nationale Studenten Enquête al negen keer de hoogste cijfers.

Hotelschool of Eventmanagement?

Is de opleiding Hotel- en Eventmanagement nou een hotelschool- of eventmanagementopleiding? Beide! Hotelmanagement en eventmanagement zijn een gouden duo. Daarom combineert Tio deze in de hbo-opleiding Hotel- en Eventmanagement: de klassieke hogere hotelschool gecombineerd met eventmanagement.

Ben jij straks manager van het Hilton in New York? Of expert bij de organisatie van Dream Village?

Zet de eerste stap met de opleiding Hotel- en Eventmanagement. Verplaats je in de gast en gebruik je vakkennis en capaciteiten op het gebied van management, organisatie en e-commerce om een verblijf of event tot een succes te maken. Jij leert wat gastvrijheid is, hoe je snel schakelt en geeft jouw gasten een geweldige beleving: of het nu in een hotel, een organisatie of tijdens het event van jouw dromen is. Skills en kennis die je hier opdoet, kun je overal inzetten. 

Waarom kiezen studenten voor Hotel- en Eventmanagement?

 1. Je studeert aan de beste hotelschool van Nederland (al 9 jaar, Keuzegids).
 2. Je kunt bij Tio versneld studeren: hbo-bachelor in 3 jaar en hbo-ad in 2 jaar.
 3. Al jaren stijgt de omzet in de horeca en daarmee de werkgelegenheid.
 4. Eventmanagement en hotellerie zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Daarom: de hotelschool mét eventmanagement.
 5. Bij Tio ga je internationaal: op stage, tijdens je afstuderen of op uitwisseling.
 6. In kleine klassen van gemiddeld 10 studenten heb je bij Tio 24-26 contacturen per week.
 7. Bij Tio is veel aandacht voor persoonlijke ontwikkeling en begeleiding.

Studenten aan het woord

Na de studie

Je kunt veel kanten op met je hbo-diploma Hotel- en Eventmanagement. Ben jij straks manager van het Hilton in New York? Of expert bij de organisatie van Dream Village? Of start jij je eigen onderneming? Ook buiten de horeca ben je straks zeer gewild! 

Bekijk jouw baankansen
Deze hbo-opleiding is door de NVAO geaccrediteerd. De bacheloropleiding Hotel- en Eventmanagement (CROHO-nummer 34118) leidt je in drie of vier jaar op voor de internationaal erkende titel Bachelor of Arts (BA). De opleiding is gebaseerd op het landelijk opleidingsprofiel Hotel Management. Het Associate degree-diploma Hotel- & Eventmanagement (CROHO-nummer 80172) kun je in twee jaar behalen. Na afronding van de opleiding ontvang je het felbegeerde getuigschrift van Hogeschool Tio.