U bevindt zich hier

  • home
  • Hotel- en Eventmanagement
 
hotelmanagement en eventmanagement

Hotel- en Eventmanagement (hbo)

Hotel- en Eventmanagement (HEM) biedt je het beste van twee werelden: de klassieke hogere hotelschool gecombineerd met eventmanagement. Welkom in de wereld van tophotels en sterrenrestaurants. En van festivals, sportevenementen en congressen. Bekijk of deze opleiding bij je past.

CROHO-nummer: 34118

Hospitality carrière iets voor jou?

Ben jij straks manager van een groot hotel in binnen- of buitenland? Of expert in het organiseren van (internationale) events? Zet de eerste stap met de opleiding HEM! Hospitality draait om het creëren van beleving. Verplaats je in de gast om een verblijf of event tot een succes te maken en zet je vakkennis en capaciteiten in op het gebied van management, organisatie en e-commerce. De opleiding Hotel- en Eventmanagement is daarbij de eerste stap.


Tio hotelschoolstudent loopt stage bij vijfsterrenhotel Huis ter Duin

Waarom HEM kiezen?

Hotel- en Eventmanagement in 2 minuten

Hotel- en Eventmanagement in twee minuten! Bekijk snel het filmpje met alle facts and figures over deze hbo-opleiding.


Meer video’s

Hogere hotelschool in 3 of 4 jaar

De opleiding Hotel- en Eventmanagement leidt in drie of vier jaar op voor het beroepscompetentieprofiel Hoger Hotelonderwijs (CROHO-nummer: 34118). Met het HEM-diploma mag je de internationaal erkende titel Bachelor of Business Administration (BBA) voeren. Met een mbo-hotelschool (MHS) diploma kun je deze opleiding zelfs in slechts twee jaar afronden.

Snel studeren

Hotel- en eventbranche

Vrije tijd is big business, van een overnachting in een hotel tot een bezoek aan 

een popfestival. Jaarlijks zorgen toerisme en recreatie voor zo’n 68 miljard aan uitgaven in ons land. In 2015 bezochten maar liefst 15 miljoen buitenlandse toeristen ons land en dit aantal zal de komende jaren verder stijgen. Nederland is bovendien Europees topper als het gaat om het aantal congressen. Door de opkomst van websites als Booking.com is er een sterke behoefte aan professionals met kennis van e-commerce. Een branche met potentie dus!


Leren door doen

De opleidingen bij Hogeschool Tio zijn projectmatig ingericht. Bij de opleiding Hotel- en Eventmanagement staat er elk jaar een groot project gepland dat de studenten voorbereid op een toekomst in de hotel- of eventwereld.


Bekijk het studieprogramma

Vakkenpakket: welke vakken ga je volgen

Aan de slag

Deze hotel- en eventopleiding bestaat voor bijna 60% uit praktijk. Je leert o.a. gasten in te checken in het hotellokaal. Maak een virtuele tour door het boetiekhotellokaal.Engelstalig onderwijs

Hotel- en Eventmanagement wordt op alle vestigingen in het Nederlands aangeboden. Op de vestigingen in Amsterdam en Utrecht kan ook gekozen worden voor de Engelstalige variant: Hotel and Event Management.


OPEN DAG: MARIËLLE NODIGT JE UITOp de open dag kun je op de vestigingen van Tio terecht met al je vragen, onze studenten en docenten staan voor je klaar om je maximaal te informeren. 

Ontdek jij de wereld van Hogeschool Tio?

BESTE HOTELSCHOOL VAN Europa


Begin 2016 heeft het Tio-hotelschoolteam de EMCup 2016 gewonnen. De EMCup is een wedstrijd tussen de beste Europese hotelscholen.

Studenten Hogeschool Tio winnen EMCup

BESTE HOTELSCHOOL VAN EUROPA

Beste hotelschool van Nederland

BESTE HOTELSCHOOL VAN NEDERLANDDeze hbo-opleiding is door de NVAO geaccrediteerd en is door de Keuzegids Hbo 2017 voor het vierde jaar op rij uitgeroepen tot beste hotelschool van Nederland. De Keuzegids Hoger Onderwijs geeft de opleiding het predicaat ‘topopleiding’ mee. Daarnaast krijgt de opleiding in de Nationale Studenten Enquête (NSE) voor het zesde jaar op rij de hoogste cijfers en ook in het Elsevier-onderzoek ‘Beste studies 2015’ eindigde de opleiding HEM op 1.

Beste hotelschool van Nederland

Gezocht: organisatietalent

Studente eventmanagement loopt stage bij evenementen Dance Valley, Dutch Valley en Beatloverz.


Nicole Wooldrik studeert Hotel- en Eventmanagement aan Tio Hengelo en loopt stage bij eventorganisator UDC. Nicole: “Ik ben verantwoordelijk voor de productieplanning tijdens evenementen zoals Dance Valley, Dutch Valley en Beatloverz.”

Eventstage bij Dance Valley

Dit zeggen studenten

Student Selwin Dekkers: “Ik ben niet alleen trots op mijn stageplek, maar ook op het feit dat ik aan de beste hotelschool van Nederland studeer. Wie wil dat nu niet? Aan wie ik me ook voorstel, ik krijg altijd te horen: “Zit je op Tio? Dan ben je serieus bezig met je toekomst!” Dat is natuurlijk erg leuk.”


Student Daan van Boerdonk: “Ik ben trots dat mijn school de beste hotelschool is. En door de combinatie met Eventmanagement is het de perfecte opleiding voor mij.”


Studente Yannicke ter Brugge: “De opleiding is erg breed. Daarnaast vind ik het een groot pluspunt dat theorie en praktijk goed gecombineerd worden.”


Student Bauke van Eck: “Als ik weer voor deze keuze zou staan, zou ik opnieuw voor Tio kiezen.”


Student Sander de Miranda: “De vaktermen die we bij Tio leren vallen nu, tijdens de stage, in het plaatje.”


Studente Jessica Gulden: “Tio heeft mij gevormd tot de onderneemster die ik nu ben.”


Studente Ingeborg van Ettinger: “Je kunt met Hotel- en Eventmanagement echt alle kanten op.”

Interviews met studenten

Bezoekers van deze pagina bezochten ook:

Hotel- en Eventmanagement hbo in 3 of 4 jaar

Hotel- en Eventmanagement inhoud studie

Open dagen

Studiegidsaanvraag


Menu items:

Waarom voor Hotel- en Eventmanagement kiezen

Hbo in 3 of 4 jaar

Studieprogramma

Toelating

Opleidingslocaties

Opleidingskosten en studiefinanciering

Na de studie