1. Home
  2. Hotel- en Eventmanagement

Hotel- en Eventmanagement hbo

5 jaarCROHO-nummer 34118

In het kort

Welkom in de wereld van tophotels, sterrenrestaurants, festivals en sportevenementen. De gastvrijheidsbranche is op zoek naar jou! Na de opleiding Hotel- en Eventmanagement ben jij in staat de perfecte beleving te creëren voor je gasten, ook online. Elk verblijf en evenement weet jij tot een succes te maken.
Ga bijvoorbeeld aan de slag als hotelmanager, eventmanager, food & beverage manager, marketing- of communicatiemanager. Of start je eigen onderneming.

Ontdek meer

Past deze opleiding bij jou?

Tio’s hbo-opleiding Hotel- en Eventmanagement biedt je het beste van twee werelden: de klassieke hogere hotelschool gecombineerd met eventmanagement. Passen de volgende termen bij jou? Ben jij:

Gastvrij?

Zit gastvrijheid in je bloed en wil jij je gasten altijd de beste beleving bieden? Dan past deze hbo-opleiding perfect bij jou. Tijdens de opleiding leer je alles over gastvrij ondernemen en ga je aan de slag in hotels, restaurants en op evenementen.

Geïnteresseerd in de wereld van hotellerie?

Ben jij altijd al aangetrokken tot de hotellerie? Never a dull moment! Ga aan de slag als front-office manager, jij bent het gezicht van het hotel. Of is revenue management meer jouw ding? Op basis van verwachtingen en historische gegevens bepaal jij de beste kamerprijzen.

Een organisatietalent?

Ben jij in control en kun jij anderen motiveren? Word een talent in het organiseren van events. Van festivals en sportevenementen tot congressen en beurzen. Of ga binnen de hotellerie aan het werk met evenementen op de afdeling banqueting. Het organiseren van evenementen leer je in de praktijk: tijdens de eventweek strijd je mee in de eventgame, in een team bedenk je een eventconcept voor een bedrijf.

Nieuwsgierig?

Heb jij oog voor detail, ben je altijd van alles op de hoogte en leergierig? En wil jij graag ‘behind the scenes’ bij evenementen? De onderzoeker in jou wordt op zijn wenken bediend. Tijdens de opleiding bezoek je evenementen en ga je ook achter de schermen. Jij staat vooraan om alle informatie over de organisatie van het evenement in je op te nemen.

Ondernemend?

Zie jij altijd en overal kansen? Zou je graag een eigen onderneming starten? Samen met je medestudenten run je je eigen hotel en ben je daarbij ook verantwoordelijk voor de eventorganisatie. Ook kun je de minor ondernemerschap kiezen, waarbij je in een team een onderneming opricht. Tio brengt graag haar ondernemende  karakter over op de  studenten.

Geïnteresseerd in andere culturen?

In hotellerie is de wereld je werkveld. Ook tijdens je studie kom je in contact met andere culturen tijdens de studiereis, tijdens je internationale stage of als je een half jaar of een jaar in het buitenland gaat studeren.

Nieuwsgierig naar foodconcepts?

Lijkt het je leuk om een nieuw foodconcept te ontwikkelen? Je gaat in de kookstudio aan de slag met bereidingstechnieken. En bij de vakken F&B-management en menu development & design leer jij alles over foodconcepts, het samenstellen van menu’s, menu development en design.

Een teamplayer?

Een hotel run je niet alleen en ook een evenement organiseer je niet in je eentje. Je hebt een team om je heen nodig waarmee je het onmogelijke mogelijk maakt. Door goed samen te werken kun je de verwachtingen van je gasten en bezoekers blijven overtreffen!

Herken jij jezelf in bovenstaande termen? Voor meer informatie bekijk je het studieprogramma. Of kom sfeer proeven en maak kennis met studenten en docenten van deze opleiding op de open dag. 

Hotelschool of Eventmanagement?

Is de opleiding Hotel- en Eventmanagement nou een hotelschool- of eventmanagementopleiding? Beide! Hotelmanagement en eventmanagement zijn een gouden duo. Daarom combineert Tio deze in de hbo-opleiding Hotel- en Eventmanagement: de klassieke hogere hotelschool gecombineerd met eventmanagement.

Ontdek meer

Hotel- en Eventmanagement in 2 minuten

Dit is Hotel- en Eventmanagement
Dit is Hotel- en Eventmanagement
Projecten bij Hotel- en Eventmanagement
Stage lopen in de hotel- en eventwereld
Do you want to work in Event Management?
Event manager in New York
Stage lopen bij een tophotel of restaurant in Nederland
Noud is eventmanager en werkt op het Amsterdam Dance Event
A day in the life of a student at Tio University
Uiteenlopende stages bij Hotel- en Eventmanagement
Eventstage bij SpinAwards in Amsterdam
Afstuderen bij KPN Event
Career opportunities after studying at Tio

Waarom kiezen studenten voor Hotel- en Eventmanagement?

  1. Je kunt bij Tio versneld studeren: hbo in 3 jaar en ad in 2 jaar. Heb je vwo als vooropleiding? Dan kan je deze hbo-opleiding zelfs in 2,5 jaar afronden.
  2. Al ruim zes jaar stijgt de omzet in de horeca. Daarmee stijgt de werkgelegenheid.
  3. Eventmanagement en hotellerie zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Daarom bij Tio: de hotelschool mét eventmanagement.
  4. Je studeert aan de beste (particuliere) hotelschool van Nederland (al 6 jaar, Keuzegids).
  5. Het aandeel online bestedingen in de evenementen- en hotelbranche is de afgelopen jaren flink gestegen, en de verwachting is dat dit blijft stijgen. E-commerce speelt daarom een belangrijke rol binnen de opleiding Hotel- en Eventmanagement.
  6. Na afronding van deze opleiding ben je breed inzetbaar.
  7. Bij Tio ben je geen nummer, er is veel aandacht voor persoonlijke ontwikkeling en begeleiding.
Ontdek meer

Studenten aan het woord

Na de studie

Je kunt veel kanten op met je hbo-diploma Hotel- en Eventmanagement. Wat dacht je bijvoorbeeld van eventmanager bij Tomorrowland (ID&T) of ga aan de slag als banqueting manager bij Hotel Sofitel Legend The Grand. Wil je weten wat je allemaal kunt worden?


De opleiding Hotel- en Eventmanagement (CROHO-nummer 34118) is door de NVAO geaccrediteerd leidt je in drie of vier jaar op voor de internationaal erkende titel Bachelor of Arts (BA). De opleiding is gebaseerd op het landelijk opleidingsprofiel Hotel Management. Het Associate degree-diploma van deze opleiding kun je in twee jaar behalen.