1. Home
  2. Nieuws
  3. National youth council bij Dance4life

Vero is werkzaam bij Dance4life

Vero Nater, student Hotel- en Eventmanagement, is national youth council bij Dance4life: “Dance4life is een wereldwijde movement met meer dan 500.000 jongeren verspreid over 23 landen die in actie komt voor een wereld zonder HIV en aids. Dance4life gelooft in de kracht van jongeren en richt zich hier dan ook voornamelijk op. De jongeren van nu zijn tenslotte de toekomst.”

Hoe ben je bij dance4life gekomen?

Dance4life gaat elk jaar langs verschillende scholen in Nederland om zoveel mogelijk jongeren de juiste kennis over seks, HIV, aids en andere SOA's te geven en om hen in actie te laten komen voor Dance4life. Met een programma van vier verschillende onderdelen (inspire, educate, activate en celebrate) laten ze de jongeren in actie komen voor een wereld zonder HIV en Aids. Zo kwam dance4life ook bij mij op school en ben ik in contact gebleven.”

Wat doe je voor dance4life?

“Afgelopen week heb ik samen met dance4life 200 jongeren die de Dance4life acties gaan leiden, enthousiast gemaakt voor de actieperiode bij hen op school. Deze jongeren vormen het organisatieteam en zijn het voorbeeld voor alle andere leerlingen. Om ook de overige leerlingen enthousiast te maken geeft Dance4life een speciale show op de deelnemende scholen. Als national youth council lid is mij gevraagd om twee van deze shows te beoordelen en te evalueren. Daarnaast heeft Dance4life gevraagd of ik ook een aantal potentiële partners te woord kan staan. Naast dat dit heel leuk is kan ik ook mijn presentatie- en communicatievaardigheden op dit soort momenten verder ontwikkelen.”

Dance4life en Sensation

“Afgelopen zomer mocht ik voor 200 belangrijke sponsoren, partners en geldschieters van Dance4life mijn verhaal vertellen over Dance4life in de Amsterdam Arena, tijdens Sensation:

"Goedenavond, het is een eer om hier vanavond voor u te staan en mijn verhaal te vertellen. Ik zou u graag mee willen nemen op reis, mijn reis, een reis die veel verder is gegaan dan ik ooit had durven dromen. Een reis met mooie momenten en vol met inspiratie. In 2011 kwam dance4life bij ons op school. Al voordat het tourteam bij ons binnen kwam hoorde je de vraag 'Wat gaat er gebeuren'. Je voelde de spanning in de school en toen het tourteam eenmaal begon werd al die spanning omgezet in een geweldige hoeveelheid positieve energie! Samen met het organisatieteam – waar ik onderdeel van uitmaakte - hebben we minimaal één actie per week georganiseerd om zoveel mogelijk jongeren te betrekken bij Dance4life. Uiteindelijk hebben we een soort sneeuwbaleffect gecreëerd, zodat niemand meer om Dance4life heen kon.

Ik had het over een reis met mooie momenten. Een van de mooie momenten was de terugweg met de bus vanaf het Dance4life event. Iedereen had het naar zijn zin gehad en de sfeer zat er goed in en toen begonnen ze… 'Vero bedankt, Vero bedankt, Vero, Vero, Vero bedankt!' Ja, dat was zo'n moment. Het moment dat ik besefte dat ik het verschil had gemaakt en jongeren had geïnspireerd. Maar hier was mijn reis nog niet over, ik wilde heel graag Dance4life in een ander land ontmoeten en heb daarom mijn vakantie gekoppeld aan een bezoek aan Dance4life Indonesië. Hier heb ik met jongeren kunnen praten over hun leven, mijn leven en natuurlijk over Dance4life. Ik heb met mijn eigen ogen kunnen ervaren dat niet alleen hier het Dance4life programma werkt, maar ook daar.

En mijn volgende bestemming? Tsja geen idee, maar ik heb nog een droom die ik wil laten uitkomen. Ik zou graag een grote tv show willen maken waar door middel van (pop)muziek en het Dance4life verhaal nog meer jongeren worden geïnspireerd. 'I can, you can, together we can all. Beat it!'"

Volg Vero op LinkedIn.

Over dance4life

Dance4life biedt, naast het inspireren van de jongeren door een show op elke deelnemende school, lessen aan, die aansluiten op het lesprogramma en daarna de jongeren zelf in actie laat komen. Zoveel mogelijk geld ophalen op hun eigen manier. Tenslotte worden de jongeren beloond voor hun werk door een geweldig evenement met nationale en internationale artiesten die vrijwillig optreden. Dit doen ze in alle verschillende landen op dezelfde manier en om al die landen te verbinden hebben ze de Dance4life drill, die we met iedereen over de wereld op Wereld-Aids-dag samen dansen.

Lees meer over: eventmanagement, events